Megújult a VÉSZ alkalmazás

2020. október 19. (hétfő)

Megújult a VÉSZ, azaz a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás alkalmazás – hívja fel a figyelmet a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Az ingyenesen letölthető applikáció Android és iOS alapú okostelefonokon és táblagépeken is használható. Többek között balesetekről, tűzesetekről és meteorológiai információkról is kaphat tájékoztatást a felhasználó Az új funkciók között található a GPS alapú helymeghatározás a gyengénlátók számára kifejlesztett nagykontrasztos mód, illetve a felolvasó funkció, ami a vakok és autóvezetők számára jelent nagy segítséget.

„Arra szeretném felhívni az emberek figyelmét, hogy érdemes használni. Hiszen bármikor útnak indulunk, vagy éppen nem tudunk és nem tájékozódtunk még arról a célpontról, ahova érkeznénk, az ottani időjárási viszonyokról vagy akár forgalmi viszonyokról, ez az alkalmazás ez gyorsan jelzi azokat az információkat, amik a legfrissebbek és a legfontosabbak. Kitérnék itt a viharos időjárásra ugye többször voltak olyan helyszínek, ahol nem lehetett közlekedni, vagy éppen egy sávra szűkül a forgalom, ilyenkor azért hasznos alkalmazás ez, hiszen megmutatja, hogy melyik helyszín az, amit el kellene kerülnünk.” – ismertette Kósi Zsolt szóvivő.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7497-megujult-a-vesz-alkalmazas