Megújult és bővült a Trombitás Kft. telephelye

2021. szeptember 29. (szerda)

Keszthely és a térség fejlődéséhez is hozzájárul az újHÁZ Centrum Trombitás Kft. telephelyének bővítése. A több mint 30 éve a városban működő cég új bemutatótermét pénteken adták át hivatalosan, a vásárlók azonban már az elmúlt hetekben találkozhattak a megújult épülettel. Az új építményben a kibővült vásárlótér mellett modern és kényelmes irodák is helyet kaptak.

Bővült és teljeskörűen megújult a Trombitás Kft. épülete. A ’90 óta építőanyagokkal foglalkozó cég 1995 óta ugyanazon a telephelyen végzi a tevékenységét. A tulajdonosnak régi álma volt, hogy egy szebb, kényelmesebb és tágasabb épületben fogadhassák a vásárlókat és végezhessék a munkát. Bár a járvány a gazdaság minden szektorában érezteti a hatását, előrelátással és gondos tervezéssel sikerült egy olyan új vásárlóteret létrehozni, ahol az érdeklődők számos terméket vehetnek szemügyre testközelből.

Trombitás Zoltán tulajdonos: „A pandémia pont akkor kezdődött, amikor mi nekiálltunk ennek az építkezésnek. Akkor egy kis bizonytalanság volt, hogy vajon szabad-e tovább csinálnunk. Már el volt bontva a korábbi épület, amelyben dolgoztunk előtte, tehát mondhatni, hogy nem volt más választásunk, tovább kellett lépni, mert nem lett volna hol dolgoznunk, ha nem építjük meg ezt az épületet. Így tulajdonképpen egyfajta kényszer is volt, de azt hiszem, hogy talán egy pici bátor döntés kellett mögéje.”

A bemutatótérben berendezett fürdőszobákban választhatják ki a vásárlók álomotthonuk új darabjait. Természetesen az építkezéshez szükséges anyagok, kellékek is megtalálhatók az üzletben. Az ünnepélyes átadón elhangzott, a beruházásból nem csak Keszthely, hanem az egész térség profitálhat. Nagy Bálint polgármester kifejtette, bár a városban fontos a turizmus, mégis kiemelt figyelmet kell fordítani más gazdasági ágazatokra is.

Nagy Bálint polgármester: „Továbbra is a turizmus az egyik fő és húzó ágazata nem csak a városnak, hanem az egész térségnek is, de azt gondolom, hogy nagyon jól megmutatta az elmúlt egy-másfél év azt, hogy mennyire fontos, hogy a turizmus mellett azok a területek is – például az ipar, logisztika, és azok a központok, az oktatás komoly szerepet és hangsúlyt kapjanak. Ezeknek a fejlesztése is komoly szerepet és hangsúlyt kapjon, hogy mindannyiunk, a város közösségének a gyarapodásához és az előbbre jutásához hozzá tudnak járulni.”

A megnyitóra Keszthelyről és a térségből is érkeztek meghívottak. A tulajdonos nem csak egy jó hangulatú délutánnal, hanem sztárvendéggel is kedveskedett a résztvevőknek. Nagy Bandó András portrékat, karikatúrákat készített a meghívottakról, később pedig előadással is kedveskedett a vendégeknek.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8457-megujult-es-bovult-a-trombitas-kft-telephelye