Közös esten Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András

2013. március 5. (kedd)

Közös előadás-sorozatra indul Dés László dzsesszzenész, zeneszerző, Dés András ütőhangszeres és Grecsó Krisztián író. A pódiumesteken Grecsó Krisztián főként a Mellettem elférsz című regényéből olvas fel részleteket a két zenész improvizációja mellett.

Az estek az ország kilenc települését, Budapestet, Zalaegerszeget, Keszthelyt, Szentendrét, Veszprémet, Szegedet, Békéscsabát, Szolnokot és Sopront érintik, a bevétel egy részét a művészek és az esteket támogató AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlják fel – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A nonprofit szervezet célja, hogy 3 és 18 év közötti, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítse, ezzel is támogatva őket és családjukat a gyógyulás felé vezető úton. „A kis betegek kérhetnek rózsaszín laptopot, közös fotózást kedvenc sztárszínészükkel, sportolójukkal vagy akár találkozót a walesi herceggel – a Csodalámpa igyekszik segíteni” – áll a dokumentumban.

„Az első közös fellépésünk tavaly, Kapolcson volt. Azóta kerestük a lehetőséget az együttműködésre. Ők szívesen improvizálnak szövegre, én pedig szeretném tágítani az irodalom határait a zene, a tánc felé” – idézi a közlemény az írót, aki 2012-ben a Mellettem elférsz című regényéért megkapta az AEGON Magyarország által alapított művészeti díjat.

Grecsó Krisztián főként Mellettem elférsz című regényéből, de más műveiből is olvas fel a rendezvénysorozat estjein. „Előkerülnek a régi almáriumokból anekdoták, édes-bús történetek is hallgatásról, identitásról, régi idők szerelmeiről” – olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)