Mentődolgozók és családjaik piknikeztek

2021. szeptember 14. (kedd)

Mentőhelikopter érkezett és fán ragadt ejtőernyőst is mentettek az V. Zalai Mentő Pikniken. Az eseményt idén a Keszthelyi Mentőállomás szervezte, a programnak a Majormúzeum adott otthont. A rendezvényen elhangzott, az elmúlt másfél év jelentős terheket rótt a mentőkre, de nem tudtak volna helytállni akkor, ha családjuk nem támogatja őket. Éppen ezért a pikniken nem csak a dolgozók, hanem a hozzátartozók is részt vettek.

Látványos belépővel érkeztek meg a légimentők a Majormúzeumba. A helikopter hosszas körözés után szállt le az udvarban. A gép felszerelését természetesen szemügyre is vehették az V. Zalai Mentő Piknik résztvevői. A helikopter nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy sikert aratott, a légimentők pedig örömmel válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

Az eseményen a Zalai Különleges Mentők is bemutatkoztak. A piknik résztvevői végigkövethették egy fán ragadt ejtőernyős mentési folyamatát. Közben azt is megtudhatták, hogy a zalai alakulat olyan különleges képesítéssel rendelkezik, amelynek köszönhetően a világ bármely pontján bevethetők. A szakemberek nagyon összeszokottan és gyakorlottan hajtották végre a mentési folyamatot, majd az épségben lehozott ejtőernyőst átadták az Országos Mentőszolgálatnak.

Az V. Zalai Mentő Pikniken a megye mentőállomásainak dolgozói és azok családjai vettek részt. Az elmúlt másfél év nagy terheket rótt a mentőkre és a hozzátartozóikra is, így mindannyian örültek, hogy kötetlen formában lehettek együtt a Majormúzeumban.

„Van lehetőség most megismerkedni esetleg olyan kollégákkal, akit az ember eddig nem látott vagy nem ismert. Én személy szerint nem új dolgozó vagyok, de a megyébe nemrég kerültem. Most megismerhetjük az új dolgozókat, annak a családját. Rengeteg program van itt a Keszthelyi Mentőállomás szervezésében ezen a mentős napon. Nekem igazándiból mindent jelent, én nagyon szeretek a mentőknél dolgozni, a bajtársaimmal együtt lenni. Ezen a nagysikerű programon mindenre van lehetőség.” – mondta Dóczi Dávid, a Keszthelyi Mentőállomás mentő szakápolója.

A mentő pikniket 2016-ban szervezték meg először. Az eseményt minden évben más-más mentőállomás szervezi, idén Keszthely adott otthont a programnak. A megnyitón Keszthely polgármestere köszönetét fejezte ki az elmúlt másfél év megfeszített munkájáért. Nagy Bálint a város nevében elismerő oklevelet adott át a Keszthelyi Mentőállomásnak. A pikniken elhangzott, a pandémia nem csak a dolgozóknak, hanem azok családtagjainak is nehéz volt.

„Bajtársaink hősies helytállása – nem csak a pandémia idején, hanem minden más egyéb időben – teljes mértékben azon múlik, hogy mögöttük a család ott van-e. Ha mögöttük ott van a család, és a család biztosítja a biztos hátteret, akkor nem lehet gond és akkor a bajtársaink is helyt tudnak állni. Emiatt én ezen alkalmakkor a bajtársaim mellett mindig a családoknak is köszönetet mondok azért, hogy tudják ezt biztosítani számunkra.” – tájékoztatott Vincze Luca, Zala megye vezető mentőtisztje.

A pikniken elismerték a jubiláló dolgozókat, azokat, akik több évtizede dolgoznak a mentők kötelékében. Emellett ajándékot kaptak azok a vállalkozók és magánszemélyek is, akik a járvány idején kiemelkedő segítséget nyújtottak a mentőknek. Mezei András, a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa pedig megáldotta azt az új mentőautót, ami néhány hónapja került a Keszthelyi Mentőállomás birtokába.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8403-mentodolgozok-es-csaladjaik-piknikeztek