Meseórák a kastélyban

2018. december 7. (péntek)

Meseórákkal kívánják a gyerekeknek bemutatni a Helikon Kastélymúzeumot és annak kiállításait.
A 2016 karácsonyán megjelent Kastélymesék alapján tartanak foglalkozásokat óvodásoknak és kisiskolásoknak. Daru Domonkos és Bagoly Bonifác után ezúttal Ifjabb Holló Lipót császári és király levélhordó és csomagszállító segítségével kalauzolják a gyerekeket a hintókiállítás gyűjteményében. A kastélymúzeum felhívására több mint 500 gyerek jelentkezett ebben az évben Keszthelyről és környékéről.

„Nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy egyre nagyobb az érdeklődés és már egyébként a terveinkben szerepel a következő mesekönyv is, ami pedig az utazásról fog szólni. Ezért is nem véletlen, hogy most a hintókiállítás ad otthont ennek a meseórának. Kicsit felvezetjük ezeket a szereplőket, hogy ha a tavasszal megjelenik egy újabb mesekönyvünk, akkor már ezek a szereplők ismertek legyenek a gyerekeknek” – nyilatkozta televíziónknak Iski Szilvia történész-muzeológus, a kastélymesék szerzője.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9301/meseorak-a-kastelyban-/?fbclid=IwAR0mK_kWXmdYTNbrae_SMQ_YvXBrsHiB0uzqFKZTupWZEVOh1-RShssqk2E