Mikulás Kupa

2019. december 10. (kedd)

21.alkalommal rendezték meg a hagyományos Mikulás Kupát a Csány-Szendrey Általános Iskolában. A játékos sportvetélkedő összetett, ügyességi feladatokból állt, melyben gyerekek és szüleik egyaránt versenyeztek. A hangulatos versengésről a gyerekek nem mentek haza üres kézzel. A Mikulás minden játékos gyermeket megjutalmazott.

A szombati napon nem tanítás,hanem versengés folyt a Csány-Szendrey Általános iskolában. Egymás után végezték a feladatokat a csapatok. Az alsós osztályok kezdték meg a Mikulás Kupa versenyeit. Nem csak az ügyesség, hanem a gyorsaság is számított az öt feladatsorból összeállított versenyen.

„Ügyességi játékokat próbáltunk választani. Próbáltunk olyat amiben a szülő együtt játszhat és igazándiból a humor volt ami nagyon fontos volt,hogy mindenki jól érezze magát.”- mondta a szervező, Csikós Krisztina.

A vidáman küzdő sportos csapatokat a tél hangulatához díszített csarnokban a nagyszakállú is figyelte. Lelkesedésből nem volt hiány. Gyerekek és felnőttek egymást váltották a küzdőtéren. Rögtönzött szánkót húztak, Télapó felszereléssel futottak és öltöztették társukat. Az egyen pólós versenyzők nagyon készültek a szombati kikapcsolódásra.

„Nagyon jó buli és főleg azért jó mert a hétköznapi rohanásba ugye mindig együtt vagyunk a gyerekekkel,de ilyenkor egy kicsit más módon. Izgalmas,korán kell kelni szombaton is. Ezt mondjuk gyorsan túléljük,de utána nagyon mozgalmas gyereknek felnőttnek is.”- mondta Danai Kata.

A gyerekeken nem látszott a az iskolában töltött 6. nap fáradtsága. Minden feladat előtt érdeklődve figyeltek.Egymásnak segítettek, szurkoltak társaiknak. S bizony gyakran gyorsabbak voltak szüleiknél. Akadt olyan kisiskolás aki el is mondta,hogy melyik feladat volt a kedvence.

„Szánkóhúzás volt szerintem a legizgalmasabb,a rénszarvas húzás, a hóember öltöztetés is jó volt.”-mondta Fodor Lőrinc.

A jó hangulatú sorversenyeken pontokért ment a harc. A legtöbb pontot elért osztály vihette el a Mikulás kupát. Természetesen minden csapat kapott jutalmat a sportnapon amit az iskola igazgatója Dósa Zsolt és maga a Mikulás adott át a versenyzőknek.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6649-mikulas-kupa?fbclid=IwAR3-h8Gjheu5nprVhBX8UbimP1h_fNpY0supNqZ8hxx7Y3FmVBkgi1WJdNI