Milliók a strandokra

2017. október 27. (péntek)

Százhét millió forintos vissza nem térítendő támogatás a keszthelyi strandokra

Százhét millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak a keszthelyi strandok. A “minden idők legnagyobb turizmusfejlesztési programjának” nevezett beruházás összesen ötvenhat balatoni fürdőhelyet érint. A Helikon, a Városi és a Libás strand is kedvezményezett. A legnagyobb munkálatok az utóbbin zajlanak, így a jövő évi szezon elején már rendelkezésre állnak az újdonságok.
A Libás strand főbejárata közelében forog a betonkeverő dobja. Már nem sokáig, ugyanis hamarosan elkészülnek a munkálatokkal. Ebben az épületben öltözőket, zuhanyzókat, illemhelyiségeket, pelenkázót alakítanak ki. Augusztus vége óta zajlik itt a munka.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által biztosított 1,8 milliárd forintos forrásból egy strandon átlagosan húsz és hatvan millió forint közötti összeget fordítanak a szolgáltatások színvonalának emelésére. Alapvetően infrastrukturális beruházások valósulnak meg a strandokon. Ezekben kiemelt szerepet kapott a családbarát jelleg. A keszthelyi strandok fejlesztésére kapott százhét millió forintos forrást nem egyforma célok megvalósítására használják fel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint nem több turistára van szükség, hanem a meglévők költésének emelésére, hosszabb tartózkodásra való rábírására. A strandfelújítások, a turisztikai látványosságok megteremtése is ezt a célt szolgálják. További szándék az alapszolgáltatások színvonalának emelése és a vendégek komfortérzetének emelése. A Libás strandon meghatározott ütemterv szerint haladnak az építkezéssel. A munkálatokkal várhatóan november közepére fognak elkészülni a munkások.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://www.tvkeszthely.hu/hirek/8300/milliok-a-strandokra/