Milyen szerencsések vagyunk! Mondják karácsonykor a keszthelyi ovisok

2022. december 20. (kedd)
KesztHelyi identitás

Folyamatosan zajlanak a karácsonyi műsorok és programok a keszthelyi óvodákban. A csoportok az ünnepi műsorok keretében kapják meg ajándékaikat. A Sopron utcai tagóvoda új udvarburkolatot kapott. Ezt az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

A Vörösmarty utcai óvodában már november óta készültek a csoportok az adventi műsorra.

„Dallal, meg ajándékkal a szülőknek, meg verssel” – mondta Asztalos Luca óvodás.

Összesen 80 gyermek jár ide, négy csoportba. Az óvónők nagy figyelmet fordítanak az óvodai nevelés mellett az énekre, zenére és a kézműves foglalkozásokra. Az ezek során szerzett készségeiket mind kamatoztathatták a gyerekek a karácsonyi műsorban.

Baloghné Szabó Ágnes óvónő: „Ez felemelő élmény mindenkinek, a családban is a ráhangolódás a zenehallgatás, az éneklés, a verstanulás, ez folyamatosan zajlik.”

A karácsonyi angyalok sok-sok ajándékkal lepték meg az ovisokat. Minden csoport a maga szobájába vitte a csomagokat.

Társasjátékkal, tűzoltósisakkal, pénztárgéppel, kirakóssal és rajztáblával is meglepte a gyerekeket a Jézuska. Nagy örömmel és izgalommal fogadták az új játékokat a gyerekek. Az óvónénik süteménnyel is kedveskedtek nekik az ünnep alkalmával.

A Sopron utcai óvodában új udvarburkolatnak is örülhetnek a gyerekek és az óvónők. A rekortán nagyon tetszett az ovisoknak.

„Nekem abban tetszik a tér, hogy nagyon ruganyos és jól lehet rajta futni” – velekedett televíziónknak Lakics Dávid. 

A nevelési év előtt a városvezetés felmérte, hogy mely óvodákban, mik a legszükségesebb fejlesztések. A tagóvoda dolgozói azt kérték, hogy a feltöredezett, aszfaltburkolatú udvart és utat újítsák fel.

Bertók Csabáné tagóvodavezető: „Tornaszobánk sincsen, a mozgásfejlesztést viszont mi nagyon fontosnak tartjuk, ugyan gyönyörű szép, nagy udvarunk van, de nem sportpálya minőségű és most kaptunk egy ilyen gyönyörű burkolatot, amin nagyon jól tudunk majd tornászni, mozogni, játszani a gyerekekkel.”

Az óvoda két épülete közti tér mellett a bevezető utat is felújították. Ide szintén rugalmas, de a salakvörösnél erősebb burkolatot telepítettek. Ebben az óvodában is négy csoport működik.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9897-milyen-szerencsesek-vagyunk-mondjak-karacsonykor-a-keszthelyi-ovisok

Képek