Minden eddiginél több előadás a Keszthelyi Nyári Játékokon

2012. július 15. (vasárnap)

Básti Juli, Kern András, Haumann Péter, Rudolf Péter, Pokorny Lia, Liptai Claudia, Nagy-Kálózy Eszter, Oroszlán Szonja s még sokan mások fellépnek a Keszthelyi Nyári Játékokon.

Az elmúlt hét péntekén Woody Allen New York-i komédia című egyfelvonásos darabjának előadásával kezdődött a Keszthelyi Nyári Játékok programsorozata a kastélyparkban. Idén nemcsak három, hanem hét hosszú hétvégére kínál kikapcsolódást a rendezvény, amelyet Básti Juli Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész és férje, Puskás Tamás színművész, rendező, a Centrál Színház igazgatója hívott életre. Básti Juli édesapjának, a keszthelyi születésű Básti Lajos Kossuth-díjas színművésznek állítanak ezzel emléket, másrészt úgy látták: a kastély csodálatos parkja ideális helyszín nyári színházi előadások lebonyolítására.

– Biztosak voltunk benne, hogy a kastélyparkban már van nyári színházi előadássorozat, de azért rákérdeztünk. Mi voltunk a lgjobban meglepődve, amikor kiderült, hogy utoljára a Festeticsek idején tartottak itt színházi előadást – idézte fel Puskás Tamás, s elmondta: nem volt könnyű beindítani a rendezvénysorozatot, de mindent beleadtak, s a harmadik évtől már sikerült megtölteni az egyáltalán nem kicsi, hatszáz néző befogadására alkalmas nézőteret. Eleinte Shakespeare műveit hozta Keszthelyre a Centrál Színház, aztán helyet kaptak a programban Noel Coward, Goldoni, Neil Simon, Stephen Sondheim művei is.

– Régóta érlelődik a gondolat, hogy nagyobb lélegzetű fesztivállá alakítsuk a Keszthelyi Nyári Játékokat, s idén kipróbáljuk, hol vannak a rendezvénysorozat határai – vázolta Puskás Tamás. Majdnem két hónaposra nyúlik a rendezvény, s a Centrál Színház nagy sikerű előadásain kívül táncjátékokat is a programba illesztettünk, hogy a környéken nyaraló külföldieknek is kínáljunk kikapcsolódást. Az ExperiDance a Revans, az Ezeregyév és a Esszencia című előadással érkezik Keszthelyre, ezt megelőzően, július 16-án pedig grúz táncestet láthat a közönség. A Centrál Színház Neil Simon Pletykafészek és Woody Allen Semmi pánik című bohózatán kívül többek között az idén bemutatott Black Comedy-vel kápráztatja el a színházrajongókat. A vígjátékot félórás Beatles-koncert előzi meg.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)

RÉSZLETES PROGRAM


Kapcsolódó cikkek:
Megújul a Keszthelyi Nyári Játékok
Helikoni éjszakák a Festetics kastélyban
Látogatható a Festetics kastély pálmaháza
Főúri vacsora és gyertyafényes tárlatvezetés
Több mint 35ezren látták a Munkácsy-kiállítást Keszthelyen