Minden idők legnagyobb junior ökölvívó kontinensviadala Keszthelyen

2011. június 9. (csütörtök)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) szerdai sajtótájékoztatóján jelentették be hivatalosan, hogy június 27-én, több mint 400 résztvevővel kezdődik meg Keszthelyen a junior fiú Európa-bajnokság. A rendezvényre az Ankarában megrendezendő felnőtt férfi ökölvívó Eb-t követően, a versenyzők hazaérkezése után egy nappal kerül sor.

Simon Péter, a szervezőbizottság vezetője kifejtette, hogy vélhetőleg minden idők legnagyobb Eb-je lesz, melyen 33 ország több mint 400 15-16 éves bokszolója méri majd össze tudását.

Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke a korosztályos válogatottal kapcsolatban elmondta, hogy nincs most olyan kiemelkedő egyéniség a válogatottban, mint korábban volt többször is, ám tehetséges bokszolók alkotják a csapatot. Farkas József vezetőedző szerint pedig érdemes lesz figyelni versenyzőire, mert komoly munkát végeznek el az Eb előtt, mely a ringben is látszani fog majd, és ebből a keretből is lesz majd olyan, aki a felnőtteknél komoly sikereket érhet el később.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere jelezte: reméli, hogy a tavalyi női Európai Uniós bajnoksághoz hasonló sikerrel tudják megrendezni a versenyt, melynek a Helikon Szálló ad otthont.

(forrás: MTI)

Kapcsolódó írások:
Női ökölvívók diadala Keszthelyen
Sportolókat és sportembereket tüntettek ki
Több mint 800 nevező a Keszthelyi Kilométerek utcai futóversenyen