Minden nap más házikónál fedezhető fel új szám

2019. december 2. (hétfő)

Élő adventi kalendáriumot szervezett idén először a Keszthelyi Városvédő Egyesület. A programhoz több keszthelyi család csatlakozott, akik minden este ünnepi fénybe öltöztetnek egy-egy városi ablakot. A helyszíneket a közösségi oldalon található helytörténeti leírás segítségével találhatják meg az érdeklődők.
Érkeznek az élő adventi kalendáriumot keresők az első helyszínhez. A közösségi oldalon olvasható leírás alapján találta meg a csoport a Kossuth utcában lévő házat, melynek ablakában világít az egyes szám. Ebben az épületben alakult újra 2014-2015-ben a Keszthelyi Városvédő Egyesület. Az ablakdísz mellett egy kivilágított kerékpár és hangulatos zene is várta a látogatókat. A Ranolder iskola elől induló társaság tetszését azonnal elnyerte a díszítés.

„Én tegnap szereztem róla tudomást és nagyon tetszik az ötlet. Az egyes az nagyon jó, a 16-osnál is ott leszünk, mert a barátaink szervezik. Megpróbálunk minél több helyre elmenni. Nagyon jó. A gyerekek is élvezik, szuper.” – mondta el Takács Zsolt.

A projektet a Keszthelyi Városvédő Egyesület szervezte meg egy balatoni településen látott ötlet alapján. A megvalósítást november 20-án kezdték meg és nagyon gyorsan, összesen 4 nap alatt tudták szétosztani a számokat. Az eseményhez az egyesület tagjai és keszthelyi családok is csatlakoztak.

„Javarészt belvárosi helyszíneink vannak, de az említett Kiskeszthely is képviseli magát szerencsére. A Zámori városrészen is vannak jelentkezőink. A Keszthelyi Városvédő Egyesület egy-egy tagja időnként közös sétákat is szervez majd a helyszínekre, úgyhogy meg lehet majd látogatni, érdemes lesz megkeresni ezeket a világító ablakokat.” – ismertette Németh Eszter.

A csatlakozó családok vállalták, hogy karácsonyig minden nap felkapcsolják az ünnepi fényeket attól a dátumtól kezdve, amit sorsoltak számukra. A keresgélő csapatok naponta kapnak segítséget, hogy merre található a következő ház.

„Arra kértük a résztvevőket, hogy adjanak a helyszínről egy olyan leírást, amiben vannak utalások arra, hogy hogyan lehet megtalálni a városban az ő házukat. Azt is kértük, hogy lehetőség szerint ez az utalás, ez az útbaigazító ez valamilyen várostörténeti, a városról szóló, a városrészről szóló érdekességet is tartalmazzon, hiszen az egyesületnek ez egy alapvető célja, hogy egy ilyen kulturális tartalmat is üzenjen vagy küldjön az olvasóinak.” – tudtuk meg Németh Ferenctől.

A program célja az ismerkedés, a kikapcsolódás. Az egyes helyszíneken szeretetvendégséggel várják a látogatókat.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6630-minden-nap-mas-hazikonal-fedezheto-fel-uj-szam?fbclid=IwAR0PZslxV476sslKJxDXZ2bvUncoxUdmgLT72IhavIe1UC72i38z53NfCug