Mindenki névnapja

2018. december 4. (kedd)

Időskorúak, civil szervezetek találkoztak a Balaton Színház Simándy termében a Keszthelyi Idősügyi Tanács és a Közösségi Értékekért Egyesület meghívására. Egy, már októberben elindult őszköszöntő programmal szeretnék hagyományossá tenni a közösségi rendezvényeket a városban. Az év utolsó hónapjában megrendezett találkozó, a Mindenki névnapja elnevezést kapta, s térségből is érkeztek csoportok, egyesületek.
Verssel is köszöntötték az első Mindenki névnapja elnevezésű program résztvevőit. Közel 200-an voltak. Civil szervezetek, egyesületek AKTÍV tagjai, képviselői. Mindannyian egy –egy közösséghez tartozva élik a mindennapjaikat. Ki azért mert már a sok évi munka után megérdemelt nyugdíjas éveit éli, ki pedig azért mert az élet közbeszólt és egészségi állapota egykor változott, de nagyon fontos számára a társaság, ami sokszor átlendít a nehézségeken is.

„Én nagyon szeretek közéjük járni, én 20 éve mozgáskorlátozott vagyok, nagyon jó dolog amikor összejövünk havonta és akkor találkozunk ugye régi ismerősökkel meg akikkel ritkábban szoktunk találkozni és megbeszéljük a napi problémáinkat, gondjainkat. Az egészségi állapotunkat, hogy miben tudnánk esetleg a másiknak segíteni, hogyan tudjuk megoldani ha valaki esetleg nagy gondban van, problémája van.”-mondta az egyik résztvevő, Kovács Józsefné.

Nagy Bálint az Idősügyi Tanács elnöke a rendezvényen bemutatta az Idősügyi Tanács munkáját,kitűzött céljait s elmondta,hogy nagyon fontosnak tartják a közösségi összejöveteleket, programokat. Köszöntő gondolataiban hálát adott a sokat tapasztalt generációnak.

„Keszthelyen, Keszthely térségében élő emberek, elsősorban az idősebb korú emberekre fókuszáltunk most mint Idősügyi Tanács, hogy ezeknek az embereknek a közösségi életét tudjuk egy kicsit felpezsdíteni, mind a város, mind pedig az Idősügyi Tanács civil szervezetekkel összefogva szervezzen olyan rendezvényeket, programokat ahol találkozhatnak, kötetlen formában beszélgethetnek magánszemélyként is, ill. különféle civil szervezetek képviselői is ezek az emberek. Nem titok, hogy a mai program az egy program sorozat része az Idősügyi Tanács kezdeményezésével. Ugye ennek első állomása volt a szeptemberben megrendezésre kerülő őszköszöntő rendezvény, ez egy szabadtéri rendezvény volt.”-emelte ki az elnök a tájékoztatójában.

A programon, ami kellemes társas élményt nyújtott a Balaton Színházban, bemutatkoztak a város és város környékén működő egyesületek is. Az időskorúakat nem csak megvendégelték november utolsó napján, hanem ajándékkal kedveskedtek az elmúlt időszakban névnapjukat ünneplőknek is.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9286/mindenki-nevnapja/?fbclid=IwAR2igCynkcAYCMxH-M5yPd4tb4OaVFbp9chJAT3qbcvOjGcxjHnJmEPNq88