Mindenkinek, mindenkiért táncoltak

2021. június 16. (szerda)

Mindenkinek, mindenkiért táncoltak a Keszthelyi Kórház dolgozói. Orvosok és ápolók csatlakoztak a közismert Jerusalema kihíváshoz. A kórházi dolgozók célja az volt, hogy a tánccal visszahozzák a szerethetőbb életet. Az intézmény mellett a város számos pontján is táncra perdültek a résztvevők.

Ápolók, nővérek, orvosok járták a közismert Jerusalema tánckihívás lépéseit a kórház főbejáratánál. Minden résztvevő és számos kollégájuk aktívan kivette részét a járvány elleni küzdelemből a covid osztályon. Elhatározták, hogy kitáncolják magukból a nehézségeket.

„Én úgy gondolom, hogy ez mind lelkileg, mind fizikailag megterhelő volt ez a fél év. Kicsit gondoltuk kiadjuk magunkból ezt a dolgot, meg együtt lenni jó. Az együtt töltött idő, ami számít ebben az életben szerintem, úgyhogy ezért gondoltuk” – nyilatkozta Tóth Zoltánné Szilvia, aki az aneszteziológiai osztályon dolgozik.

A tánc ötlete a sürgősségi osztályról származik. Dr. Pinterics Zsuzsanna azt tapasztalta, hogy a járvány első hullámában feléjük áradó szeretet eltűnt, az emberek egyre frusztráltabbak, idegesebbek lettek, egyre több volt a hangos szó a váróteremben. Szerették volna a tánccal visszahozni a szerethetőbb életet.

„Mi tulajdonképpen a városnak azt szerettük volna mondani, hogy mi még mindig ugyanazok vagyunk, akiket tavaly szeretni lehetett, mi még mindig ugyanazok vagyunk, akik megtettek mindent. Cserébe csak azt szeretnénk, hogy minket is ugyanúgy szeressenek, tiszteljenek, kedveljenek és érezzék ezt az érzést, amit mi” – mondta el az ötletgazda Dr. Pinterics Zsuzsanna.

A sebészetről, a sürgősségiről, a belgyógyászatról, az aneszteziológiáról és az ápolási osztályról is csatlakoztak a kihíváshoz. A táncnak 20 aktív résztvevője volt, őket még körülbelül tíz dolgozó egészített ki a különböző figurákban, jelenetekben. A táncot televíziónk munkatársa, Hegedüs Éva és Németh Vera táncművész tanította be a kórházi dolgozóknak.

„Nagyon nehéz volt összeegyeztetni a próbákat, hiszen mindenkinek máshogy volt a munkaideje, kinek délelőtt, délután, kinek éjszaka, ki ügyeletben dolgozott. Németh Vera táncművész segítségével tudtuk megcsinálni a koreográfiát. Ő a színházban próbált, én Alsópáhokon, úgyhogy nagy segítséget kaptunk mindenkitől” – mondta Hegedüs Éva, a csoportot felkészítő táncpedagógus.

A kihívásnak nem csak a Keszthelyi Kórház volt a helyszíne. A Majormúzeumban, a Fő téren, a Várkertben, a Balaton-parton és a Festetics-kastély parkjában is táncoltak. A dolgozóknak igazi öröm volt a kihívás. Az is felmerült köztük, hogy ezt követően is közösen fognak mozogni. A felvétel utómunkálatai megkezdődtek, a teljes videót hamarosan közzéteszik a szervezők.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8139-mindenkinek-mindenkiert-tancoltak