Minilimpiát szerveztek a cserkészek

2023. június 20. (kedd)
KesztHelyi identitás

Kerületi strandhétvégét szervezett a 379. Feltámadás Cserkész Csapat. A program fő célja a közösségépítés volt. Más városokból is jöttek cserkészek Keszthelyre. Ezzel a programmal hivatalosan is megnyitották a nyarat.

A versengés mellett a közösségépítésről szólt a kerületi strandhétvége. 60 keszthelyi és környékbeli gyerek vett részt a programon, de Szombathelyről és Zalaegerszegről is jöttek cserkészek.

Csik Dorottya, a szombathelyi 51. Sík Sándor Cserkészcsapat tagja: „Azért jöttünk egyrészt, hogy együtt legyünk az őrsömmel és együtt tudjunk lenni és jól érezni magunkat, új embereket megismerni. Meg nálunk nincs vízpart, úgyhogy ezért is a Balaton mellett fürdeni, játszani a többi emberrel.”

Strandfoci, ultimate frizbi, strandröplabda, sorverseny, tájfutás, kenu – ebben a hat sportágban mérkőztek meg egymással a csapatok. A szervezők direkt vegyesen jelölték ki a gárdákat, így erősítve tovább a közösséget, ami amúgy is jellemzi a Feltámadás Cserkész Csapatot.

„Nagyon stabil közösség vagyunk, bárkire bármikor lehet számítani, legyen szó bármiről. Engem is bármikor kereshetnek a kislányok bármilyen kis lelki gondjukkal. Én már ezt nem is közösségnek, családnak szoktam hívni. Ha valaki megkérdez, milyen hobbim van, nekem nincs hobbim, nekem életstílusom van” – mondta Vancsa Vivien keszthelyic serkész.

A cserkészcsapat a Városi Civil Alap pályázatán nyert támogatás. Ebből szerveztek ötrészes programsorozatot. Ennek zárása volt a kerületi strandhétvége. A Minilimpia elnevezésű programon nem kellett mindenkinek, minden számban indulnia, lényeg a jó hangulat volt. A keszthelyi cserkészek már készülnek a fő nyári programjukra.

„Nagyjából a csapatunk most száz főt számlál. A következő nagy eseményünk a csapattáborunk lesz, amit idén Zalaszentmártonban rendezünk 90 fővel, 10 napos lesz” – nyilatkozta Karacsiné Pusztai Krisztina csapatparancsnok.

A csapat természetesen nyitott mindenkinek. Az őrsi foglalkozások szeptemberben indulnak újra. Minden pénteken a plébánián tartják az őrsgyűléseket.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10460-minilimpiat-szerveztek-a-cserkeszek

Képek