Minőségi programokkal készülnek az adventi időszakban Keszthelyen

2019. november 22. (péntek)

Ingyenes lesz a parkolás egészen az új év első napjáig…

A minőségre és a családokra helyezik a hangsúlyt az idei adventi időszakban Keszthelyen – hangzott el sajtótájékoztató keretében. November 29-től négy héten keresztül színes programokkal, helyi vállalkozók gasztronómiai kínálatával és ünnepi hangulattal várják az érdeklődőket a Fő térre.
Már díszítik Keszthely Fő terét az ünnepi időszakra. A hagyományokhoz híven a város adventi díszkivilágítása az 1. adventi gyertyaláng fellobbanása után kapcsolódik majd fel. Összesen 47.000 ledes izzó a Fő teret, a város utcáit pedig az 53 hullócsillag teszi majd hangulatossá.

A keszthelyi adventi időszakról tartott pénteken sajtótájékoztatót Nagy Bálint polgármester. Mint elmondta, az ünnepi programsorozat elsődleges célkitűzése, hogy a többi európai város vásáraihoz hasonló közösségi eseményt hozzon létre.

„A mostani adventnek a legfontosabb újdonsága, az az, hogy a közösségekre, a közösségépítésre még nagyobb figyelmet és hangsúlyt fordítunk. Ez konkrétan abban is megnyilvánul, hogy bevonjuk az összes keszthelyi általános és középiskolát, illetve óvodát egy olyan rendezvény, egy olyan projekt kapcsán, hogy az önkormányzat, a GESZ munkatársai az elmúlt napokban kiosztottak mindenkinek egy kis fából készített karácsonyfát, amit a fiatalok, a gyerekek azok saját kedvük szerint fognak tudni feldíszíteni és ezeket a karácsonyfákat ezeket advent 3. vasárnapján fogjuk kiállítani a főtéren.”

A város karácsonyfája, a betlehem és az adventi koszorú a templom előtt, míg a szórakoztató és a gasztronómiai kínálat a hivatal és a gimnázium között fog megjelenni. Az adventi programok a hagyományokhoz híven az első vasárnap kezdődnek.

„Nem titkolt célunk, hogy a családokat meg tudjuk mozdítani ezekkel a programokkal. 2 órakor elkezdődik a játszóház kinn a Fő téren, benn a Balaton Színházban, majd gyerekkoncert kinn a Fő téren, gyertyagyújtás után ismét bent egy koncert, tehát próbáltunk arra is tekintettel lenni, hogyha hideg v an, akkor be tudjanak jönni kicsit felmelegedni és utána ismét kint a sátor alatt egy nagyszerű adventi hangulathoz illő koncertet szerveztünk.” – mondta el Csengei Ágota.

A Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület a tavalyi évben szervezett sikeres cipősdobozakciót, mely idén a városi advent keretein belül valósul meg. Az elmúlt évhez hasonlóan várják a felajánlásokat, melyek nem romlandó élelmiszerek, játékok, irodaszerek is lehetnek. Az akció november 29-től december 19-ig tart, a díszített dobozokat a Család- és KarrierPONT irodájába várják.

„Elég sokszínű ajándékot tudnak elhelyezni majd a dobozokban az adományozók. Igazából a lényeg az, hogy vegyenek egy cipősdobozt, csomagolják be szépen és nem törékeny, nem romlandó, játékokkal, irodaszerekkel, kifestőkkel, kedves kézműves ajándékokkal akár, és akár még szívhez szóló üzenete is írhatnak még a dobozokba.” – ismertette Molnár Anna.

Advent első vasárnapjától kezdve az ünnepi időszakban az egész városban ingyenes lesz a parkolás egészen az új év első napjáig.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6603-minosegi-programokkal-keszulnek-az-adventi-idoszakban-keszthelyen?fbclid=IwAR2QlkABTHHKeRIdzlO3vuWEte2AkQ2-4v4GlgmNn4ZUpF-0_dF-PlpJpmk