Mosodát avattak

2015. szeptember 8. (kedd)

A létesítmény fogyatékkal élő fiataloknak nyújt munkahelyet. A teljes körűen berendezett létesítmény szállodák, panziók, mellett a lakosságnak is szolgáltatást nyújt.

A mosoda átadási ünnepségén jelen volt Czibere Károly államtitkár, Habsburg Lotharingiai Kinga főherceg asszony és a Máltai Szeretetszolgálatot támogató Natalia Khainouszkaya, a belorusz nagykövet felesége is.

A Gondviselés Házának udvarán rendezett ünnepségen Czibere Károly államtitkár az esélyteremtés, közösségépítés példájaként említette a közel 66 milliós beruházást. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 2008 májusában a Keszthely Város Önkormányzata által 30 évre biztosított épületben, 40 milliós beruházással hozta létre a Gondviselés Házát, akkor az ingatlan sorsáról a képviselő-testület döntött. Ruzsics Ferenc polgármester ünnepi gondolataiban idézte fel azt az időszakot, s emelte ki, hogy jó döntés volt a segíteni akarás.

A fejlesztő, rehabilitációs foglalkozásokat ma 34 család veszi igénybe. A fiatalok foglalkoztatása érdekében vásárolták meg a szomszédos ingatlant, ahol megépült a mosoda. Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke beszédében emelte ki, hogy a munkahelyteremtés több célt szolgál, de elsősorban a fiatalok beilleszkedését a munka világába, a családokon való segítést.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a jelenlévők megtekintették az épületet. A mosoda 14 fő autista és megváltozott munkaképességű fiatalnak nyújt tartós munkavállalást.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)