„Most szép lenni katonának” (fotókkal)

2009. augusztus 24. (hétfő)

Huszárok és honvédok hadai foglalták el hét végén a Balaton-parti várost; színes, programokkal teli találkozójuk második alkalommal adott helyet Keszthely.

– Igazi barátsággal fogadtak bennünket tavaly, az első találkozó kiválóan sikerült, tehát jöttünk idén is – fogalmazott dr. Vass László hagyományőrző alezredes, a szegedi 3. honvéd zászlóalj parancsnoka. A mottónk nem változott, úgy gondoljuk, ahogy a nóta is mondja: „Most szép lenni katonának”.

A találkozóra a Felvidékről és Erdélyből is érkeztek hagyományőrző katonák. Szombaton délután a Fő téren díszszemlével tisztelegtek Keszthelynek, a ceremónia keretében Ruzsics Ferenc polgármester átadta a város kulcsát herceg dr. Festetics Györgynek, a település díszpolgárának. A huszárok ezután táborukba, a Sportkempingbe vonultak, ahol vasárnap estig egyebek mellett zenés toborzó verbunk, menetgyakorlat és fegyverbemutató, történelmi előadás várta a magyar katonaélet iránt érdeklődőket. Megtartották a tavaly nagy sikerrel zárult huszárkonyha főzőversenyt is. Vasárnap a városba vonultak a csapatok, melyek zászlóit megáldották.

(forrás, fotó: Zalai Hírlap, Sámel József)


további képek kattintásra a Zalai Hírlap képgalériájában