Motivációs nap a Közgázban

2023. június 20. (kedd)
KesztHelyi identitás

Motivációs napot tartottak a közgázosok. Az idei versenyeken, gyakorlatokon szerzett tapasztalataikat osztották meg egymással a tanulók. Ennek célja, hogy arra sarkallják társaikat, hogy merjenek ők is elindulni hasonlókon a következő években.

Számos megmérettetésen vettek részt a Keszthelyi Közgazdasági Technikum tanulói. A 10-dikesek többek között versenyeztek a Zsebpénzügyes projekten. Ezek mellett a Tőzsdejátékra és a Legyél te is pénzügyi junior klasszisra is beneveztek. A Vigyázz, kész, pénz akció is sok tapasztalatok adott nekik. Mindegyik az iskolában megszerzett tudásra alapult, így játékosan a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat.

„Mikor a tanárnő, az osztályfőnökünk említette, hogy lesznek ezek a versenyek több osztálytársammal azonnal eldöntöttük, hogy nekünk indulnunk kell, mert úgy éreztük, hogy mi vagyunk az osztályban azok, akik valamit tudunk a szakmai versenyeken elérni. A tudásunk is úgy gondoltuk megvan ahhoz, amit fel tudunk majd használni a versenyeken. És az ott szerzett tapasztalatokat és új információkat tudjuk majd kamatoztatni a jövőben a tanulmányaink folyamán.” – mondta el Lakatos Bálint.

A diákok közül sokan értek el szép eredményeket. Különböző nehézségűek voltak a versenyek. Az egyik esetben az adta a bonyodalmat, hogy angol nyelven kellett a feladatokat megoldani és prezentálni. Egy vállalkozást kellett létrehozniuk és működését bemutatniuk.

„Egy olyan vállalkozást találtunk ki, amiben a kézműves tárgyak készítőit segítjük elő azzal, hogy mi kiszállítjuk az ő termékeiket különböző pontokra, ahonnan megveszik az ő termékeiket.” – ismertette Keresztényi Adrián.

Az iskolában többedszerre volt sikeres az Erasmus+ program. Ebben az évben Portugáliába, Braga városába utazhattak el a fiatalok, ott szerezhettek gyakorlati tapasztalatot. Az itteni élményekről is beszámoltak a diákok. A motivációs napnak régi hagyománya van az intézményben, melynek célja, hogy sarkallják egymást a tanulók arra, hogy merjenek ők is vállalkozni ilyen feladatokra.

„Nagyon szeretnénk folytatni a versenyzést. Ennek az az oka, hogy ezek csapatjátékok. Megtanulnak a gyerekek problémát megoldani, együttdolgozni. Tehát pont azok a kompetenciáik fejlődnek, amely majd a munka világában lesz szükséges. Illetve, amit el szoktunk a gyerekeknek mondani, hogy a szakmai vizsga végén egy portfóliót állítanak össze, ami azt a fejlődési utat mutatja, hogy egy kicsi logisztikusból hogy lesz egy szakember, egy kezdő pénzügyesből hogy lesz egy számviteli ügyintéző és ezek a versenyek kiváló alkalmat jelentenek.” – fogalmazott Páhi Sándorné Szalai Éva igazgató.

Az iskolában egy emlékfalat is felállítottak, melyre mindenki felírhatta azt a kifejezést, szót vagy emléket, ami a legtöbbet jelentette neki az elmúlt tanévben.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10462-motivacios-nap-a-kozgazban

Képek