Mozdonyvezetőt, régészt és határvadászt is keresnek

2018. október 12. (péntek)

A részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségeiről, a Kormányhivatal nyújtotta támogatásokról és az álláslehetőségekről is szó volt a Család és KarrierPONT mai fórumán. A munkáltató workshop mellett állásbörzére is várták a munkakeresőket. 15 munkáltató kínálta széles spektrumban az állásokat.
A hévízi Hotel Európa szállodának 200 dolgozója van, kétharmaduk nő. Munkáltatóként nagy kihívás számukra a szülés után visszatérők újbóli munkába állítása. Részmunkaidős foglalkoztatással és rugalmas munkakörökkel próbálkoznak. A hotel igazgatója, aki egyben a Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a munkáltatói fórumon kifejtette, a részmunkaidős foglalkoztatás tekintetében teljes szemléletváltásra van szükség.

„Régen sosem vizsgáltuk azt, hogy ha van egy feladatkör, egy teendő, azt el lehet-e végezni 6 vagy 8 órában is. Hogyha szűkül a keresztmetszet és kevesebb a munkavállaló, akkor ezt meg kell nézni és minden cégnek és szakmának feladata az, hogy digitalizáljon, modernizáljon és nézze meg a hatékonyságot. Sajnos a fejekben még a 8 órás kemény gondolkodás van, egy ilyen szögletes hozzáállás és a részmunkaidővel még van ellenállás a szakmában” – nyilatkozta Könnyid László.

A rendezvényen elhangzott, hogy a hazai és uniós programok révén jelentős támogatásokat nyújt a Zala Megyei Kormányhivatal. A munkáltatóknak például bérjellegű támogatásokat adnak, míg a munkavállalóknak képzéseket is kínálnak. A Keszthelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője elmondta: az általuk támogatott képzésen résztvevők számos juttatásban részesülnek.

Szánti-Pintér Ferencné osztályvezető: „100 százalékban támogatjuk a képzési költséget, a foglalkozás-egészségügyi szakvizsgálatnak a költségét, a tanfolyam idejére keresetpótló kapnak, illetve a közfoglalkoztatottak képzése esetén a közfoglalkoztatás bért kapják a tanfolyam idejére a tanfolyamon résztvevők. Ez mellett 100 százalékos utazási költségtérítést biztosítunk.”

A fórum résztvevőit Keszthely alpolgármestere is köszöntötte. Nagy Bálint kifejtette, hogy a város és a térség munkaerőpiaci helyzetét hivatott segíteni a Család és KarrierPONT programja. A munkáltatói fórum mellett, ezért állásbörzét is rendeztek.

Pénztárost, szakácsot, egészségügyi adminisztrátort, határvadászt, mozdonyvezetőt, sőt még régészt is kerestek az állásbörzén. Kabai Zoltánnak jelenleg van munkája, de a lakhelyétől távol, szeretne a közelben elhelyezkedni.

„Keszthelyen a nyári időszakban nagyon sok munkalehetőség van, csak sajnos azok szezonális munkák. Éves állásokat én, személy szerint nehezen találok. Azért is próbálkozok esetleg állásbörzéken megjelenni, hátha találok ezek segítségével olyan munkát, ami megfelelő lenne” – nyilatkozta a fiatalember.

A börzén 15 munkáltató várta az érdeklődőket; a környékbeli szállodák mellett például a kórház, a MÁV és a rendőrség, valamint fémipari, kereskedelmi és munkaközvetítő cég is várta az érdeklődőket a Balaton Színház aulájában.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9148/mozdonyvezetot–regeszt-es-hatarvadaszt-is-keresnek/?fbclid=IwAR2LDMG5IWe3n0oTOLhPYuqR5P_lgOb8nLWCw9_PqyhXd8S5QygJy8CW_64