Mozgással kezdték a szünidőt

2024. június 27. (csütörtök)

Elkezdődtek a nyári táborok a Goldmark Károly Művelődési Központban is. A gyermekek elhelyezésére a nyári szünidőben több lehetőség adódik. Ilyen a már két évtizede nagy népszerűségnek örvendő tánctábor is, ahol óvodások és általános iskolások sajátíthatják el a tánc és táncpozíciók alapjait.

Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus. Már három évtizede vezeti be a tánc világába a gyermekeket a Goldmark Károly Művelődési Központban. Évről-évre népszerű az általa vezetett tánctábor is, ahol óvodások és alsó tagozatos iskolások ismerkedhetnek az egyik legsokoldalúbb mozgásformával, a tánccal. Az egyhetes táborban a foglalkozáson való részvétel tartózkodási idejében is választhattak a szülők. Vannak gyermekek, akik félnapos táborba iratkoztak be, de vannak, akik délután négy óráig tanulnak táncolni és vesznek részt különböző szabadidős programon. A szünidő első hétében a tánc alapjait tanulják meg a kicsik.”Nagyon sok felől jönnek a gyerekek és természetesen olyanok is, aki még egyáltalán nem találkoztak a táncművészet alapjaival. Így hát arra törekszem, hogy először is megtanítsam őket az alapokra, a térformára, a különböző mozdulatokra. De nagyon örülök nekik. Nagyon jó kis csapatot kaptam, tényleg. Ma reggel éppen mondtam magamnak, hogy alig várom, hogy jöjjek, és amit mutatok nekik, konkrétan, mint a szivacs úgy szívják magukba.”- mondta el Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus.

A gyermekek megtanulják, hogy legtöbb tánchoz jó fizikai erőnlét kell és az egyensúlyérzék sem elhanyagolható. Elengedhetetlen a hajlékonyság, a jó ritmusérzék és a jó memória. A táborozók között akadt olyan kislány, aki már egészen kiskorában kiválasztotta a számára megfelelő mozgásformát, a táncot. A nyolc éves Boglárka egy Keszthelyhez közeli településről jár be a táborba, hogy táncolhasson a szünidőben is. „Sármellékről jöttem és a mamám beíratott. Nagyon szeretek táncolni. Keszthelyen vagyunk és nagyon sokat tanultunk,meg…nagyon szeretek ide járni.”- mondta Kárpáti Boglárka.

A gyermekek egy vidám közösségben töltenek el egy hetet. ahol nem csak tánclépéseket tanulnak, hanem szakmai vezetés mellett megtanulják a helyes testtartást is. Az élményekkel gazdag, mozgalmas tánctábor pénteken véget ér. Tizenhárom táncoslábú kisgyermek választotta  a szünidő első közösségi programjának a  GKMK tánctáborát.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

Képek