Múzeumpedagógiai évnyitó

2015. szeptember 2. (szerda)

Megkezdődtek a Balatoni Múzeumban a múzeumpedagógiai előadások. A városi múzeumpedagógiai évnyitón társintézmények és oktatási intézmények vettek részt augusztus 27-én.

A Balatoni Múzeum évek óta nagy hangsúlyt fektet a gyermekek, diákok múzeumi foglalkozására. A tanévben is szervezetten érkeznek a tanulócsoportok – hangzott el a múzeumpedagógiai tanévnyitón ahol a múzeum igazgatója, Havasi Bálint tájékoztatta az intézményvezetőket, pedagógusokat és beszélt a múzeum közvetítő szerepéről. A múzeumpedagógiai programba egyre több intézmény kapcsolódik be Keszthelyen.

A nyitónapon elhangzottak olyan előadások, melyekből kiderült, hogy a múzeum széles körben kapcsolódhat a magyar oktatáshoz, pozitív eredményekről számolnak be intézmények.

A idei program is gazdag lesz. Az állandó kiállítások mellett, tantárgyakhoz kapcsolódva, kísérleti jelleggel olyan témákat dolgoznak fel, tárlatbemutatókkal, ahol a pedagógusok is hasznos információkhoz jutnak. A múzeumi tanévben közel három ezer diák vesz részt a foglalkozásokon.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)