Múzeumpedagógiai foglalkozások

2013. szeptember 22. (vasárnap)

Egy pályázati támogatás teszi lehetővé, hogy ebben a tanévben is ismeretterjesztő, múzeumpedagógiai előadásokon vegyenek részt diákok a Balatoni Múzeumban.

Tanévnyitó párbeszéddel kezdődött el a közös munka a Balatoni Múzeum valamint a nevelési és oktatási intézmények között. Egy 19,5 millió forintos támogatása teszi lehetővé, hogy kisgyermekek, diákok szerezhetnek ismereteket a világról, másokról és önmagukról múzeumi foglalkozások keretében.

Az osztálytermi kötöttségektől mentes, szervezett foglalkozások speciális többlettudást biztosítanak. A térség legnagyobb középiskolájának igazgatója, Csótár András a megnyitón mondta el, hogy a tapasztalat az – s mindezt sokan megerősítik -, hogy akik iskolás korban múzeumi foglalkozásokon vesznek részt, ők felnőtt korban is szeretni fogják a kultúrát, az önművelődés színterét. Csótár András szülői szemmel is remek lehetőségnek tartotta a múzeumpedagógiai foglalkozásokat, melyek segítik a kulcs kompetenciák fejlődését. Az ilyen jellegű – akár szakköri keretben megvalósított – óráknak nagy jelentőségük van a tanulásban.

A Balatoni Múzeumban ebben a tanévben is több témát dolgoznak fel, s szünidős táborokat is szerveznek.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)