Nagy Bálint tájékoztatója 2020.04.17.

2020. április 17. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A héten az alábbi változások történtek városunkban a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:

✅A mai adataink szerint hatósági házi karanténban van 32 fő, COVID 19 gyanú miatti elkülönítésben 13 fő, hatósági határozattal rendelkezik 4 fő. Valamennyiüknek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Feloldás, illetve gyógyulás eddig 10 fő esetében történt.

✅A szociális ellátás a héten a következőképpen alakult: szociális étkeztetésben részesül 77 fő, veszélyhelyzeti étkeztetésben 9 fő. A 65 év feletti lakosság, illetve a karanténben élők számára csekkbefizetés, gyógyszerkiváltás, valamint élelmiszervásárlás folyamatosan zajlik. A szociális szolgáltatásinkban ez idáig 163 fő részesült. A rászorulók továbbra is a Polgármesteri Hivatalban tudnak jelentkezni az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon.

✅A veszélyhelyzetre való tekintettel sokkal szélesebb körben adunk eseti segélyeket azoknak, akik a munkájuk elvesztése miatt nehéz helyzetbe kerültek. Eddig 68 főt tudtunk eseti segélyben részesíteni.

✅Április 11-től polgármesteri határozatban megtiltottam a 19 keszthelyi játszótér és 5 kültéri fitneszpark használatát, egészségünk megőrzése érdekében.

✅Április 14-től feloldottam a keszthelyi Balaton-part húsvéti hétvégére történő lezárását, hogy a helyiek tudjanak egy-egy rövid sétát tenni, levegőzni. Ugyanakkor, hogy a turisták számára ne legyen most csábító Keszthely, a mai nap délutánjától hétfő reggelig ismét lezárásra kerül a Balaton-part.

✅Kezdeményeztem a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél, hogy a szociális- és egészségügyi dolgozók ingyenesen utazhassanak a helyi járatú buszokon, melynek költségét az önkormányzat átvállalja.

✅A keszthelyi buszmegállók fertőtlenítése ezen a héten is rendszeresen megtörtént.

✅A mai napon telefonon kértem a városunk területén lévő nagy forgalmat bonyolító multinacionális üzletek vezetőit, hogy tartsák be és vásárlóikkal is tartassák be a járványügyi szakemberek ajánlásait.

Tisztelt Keszthelyiek, tudom, hogy nagyon nehéz a szép idő ellenére betartani a szakmai ajánlásokat, de arra kérem Önöket, hogy csak a legszükségesebb időre hagyják el otthonukat. Ha olyan helyre kénytelenek menni, ahol több emberrel is találkozhatnak, tartsák be a 2 méteres távolságot, hordjanak maszkot, kesztyűt és fordítsanak különös gondot a higiéniára.

Vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint polgármester