Nagy célok a keszthelyi kosarasoknál

2023. október 27. (péntek)

Vármegyei bajnokságban versengenek a keszthelyi kosarasok. A Keszthely Basket ’23 csapat célja a dobogó. Soraikban több egykori NB I-es játékos is van, akik Keszthelyről indultak. Volf József tanítványai összeszokott, jó közösséget alkotnak.

Szerdán és vasárnap edzenek a keszthelyi kosarasok. Régi, jól összeszokott brigád. Szinte mindannyian Volf József tanítványai. Nemrég Balatonfűzfőn indultak el a Szenior Balaton Kupán. Két magabiztos csoportmeccs után jutottak a fináléba a nagy múltú viadalon.

„A döntőben pedig egy soproni csapatot sikerült legyőznünk, amiről azért annyit el szeretnék mondani, hogy öten játszottak valamikor NB I-ben, tehát ez egy igen rutinos csapat volt. Ahhoz képest úgy gondolom, igen szép eredményt értünk el, hogy meg tudtuk verni őket” – idézte fel Koma Dániel. 

Nyáron jött az ötlet, hogy rendszeresen meccseljenek. Októberben el is indultak a Zala vármegyei bajnokságon. A csapat teljesen önszerveződő, nincs adószámuk sem, maguk fizetik a felszerelést, utazást, bírókat. Két meccs után, 50 százalékkal állnak.

„Minél jobban szeretnénk teljesíteni, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Célunk a dobogó, de én azzal is elégedett leszek, ha jól helyt tudunk majd állni a bajnokságban” – vázolta fel Kovács Barnabás csapatkapitány.

A meccsek péntekenként vannak a zalaegerszegi Ostoros Károly Csarnokban. Örömmel fogadják a szurkolókat, de a facebook oldalukon is közvetítik a meccseket. A bő keret 25-30 főből áll. Vegyes a korosztály, a legfiatalabb 16 éves, de a 67 éves edző is igazolt játékos. Volf József több bajnoki címet tudhat magáénak keszthelyi és hévízi csapataival. Megválasztották az év zalai edzőjének, de Keszthely Város Sportjáért kitüntetéssel is elismerték.

„Güriznek, dolgoznak, ez egy nagyon jó kis közösség. Régen be lehetett jönni – most már mindig lezárják a termet – szilveszterkor, karácsonykor. Nem volt az tabu, december 24-én minden normális ember már készül, mi akkor még egyet játszottunk és utána, mint a normális emberek, készültünk. Nagyon aranyosak, nagyon szeretem őket” – nyilatkozta a mester.

A keszthelyi kosarasoknak az összeszokottságban van az erejük. A legtöbben Volf József alatt kezdték a sportágat, volt, aki Keszthelyről a ZTE-be került és 23 évig játszott az NB I-ben.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek