Nagyobb erővel dolgoznak a Helikon park rekonstrukción

2023. november 8. (szerda)
KesztHelyi identitás

Ha másik kivitelezővel is, de az önkormányzat be fogja fejezni a Helikon park rekonstrukcióját. A városvezetés fenntartja követeléseit a kivitelező felé, aki nem készült el határidőre a fejlesztéssel. A szokásos heti terepbejáráson azt tapasztalták a hivatal munkatársai, hogy nagyobb erővel dolgoznak a munkaterületen.

A Helikon park parkolójában is zajlik a munka. Teljesen felmarták már a régi aszfaltot. Az önkormányzat dolgozói kedden is tartottak bejárást, ahol tájékoztatták őket a jelenleg zajló folyamatokról. Halad a kutyafuttató áthelyezése, a kerítéselemek is lassan a helyükre kerülnek. Látványos már a játszótér építése  az egykori kézilabdapálya helyén. Több játékelem került már ide. A kivitelező elmondta, jól haladnak most a munkákkal.

„Nagyjából az időjárás függvényében az eredeti ütemek szerint haladunk a munkával. Ez néhány napos vagy esetekben néhány hetes lemaradást is okozott. De úgy gondoljuk a következő hetekben ezt be tudjuk mi hozni, ezt a lemaradást. Elvileg tudunk folyamatosan dolgozni, de nem minden részén a területnek.” – mondta el Borsos Balázs kivitelező.

Bár korábban szigorú ütemtervet határozott meg az önkormányzat, nem készült el október végéig a felújítás. A bejáráson azonban azt tapasztalták, hogy megváltozott a munka intenzitása.

„Most valóban ott tartunk, hogy bármelyik nap felmondjuk a szerződést. Most mindenesetre azt nézzük, hogy most dolgoznak és ezért természetesen olyan értelemben fönntartva a követelésünket persze a kötbér meg egyéb kérdésben persze. De azért amíg, most dolgoznak, addig lehetséges, hogy néhány nappal később mondjuk fel a szerződést, mert azért fontos lenne, hogy ezeket a munkákat fejezzék be. Most tulajdonképpen ezt nézzük meg, hogy mi az, amibe belekezdtek, mi az, amit még meg tudnak csinálni. Itt a játszótéren azért látszik egy jelentős előrehaladás.” – fogalmazott Manninger Jenő polgármester.

A polgármester hangsúlyozta, több olyan folyamat is van, amit fontos lenne befejeznie idén a kivitelezőnek, hiszen így a projektet el lehet ismerni. A város első embere tárgyalásokat folytatott a minisztériummal, a cél az, hogy minél több részt az európai uniós elszámolás keretében belül tudjanak megvalósítani.

„Egészen biztos, hogy a jövő év elején a fennmaradó munkákat be fogjuk fejezni. Tehát a park tavasszal teljes mértékben készen lesz.” – tette hozzá a város első embere.

Manninger Jenő bízik abban, hogy az idén sikerül a felújítás nagyobb részét elvégezni. Jövőre egy másik kivitelező fogja befejezni a maradék munkát.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek