Nagyon sikeres évet zárt a Keszthelyi Kiscápák SE

2019. január 18. (péntek)

Már válogatott sportolóval is büszkélkedhetnek

Eddigi legsikeresebb évét zárta a Keszthelyi Kiscápák SE. 2012-es alakulásuk óta egyedülálló fejlődést tudhatnak maguk mögött. Már válogatott sportolóval is büszkélkedhetnek. Eredményeiket a Magyar Úszószövetség is elismeri. Szerdán egy évzáró vacsorán összegezték az elmúlt évet, a Csik Ferenc Tanuszodában pedig két ifjú fenoménnal edzhettek együtt a keszthelyi sportolók.
Az Európa-bajnoki ezüstérmes és ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajnával, valamint a szintén ifjúsági olimpiai bajnok Berecz Blankával edzhettek együtt a keszthelyi kiscápák.

„Mindenképpen hatalmas megtiszteltetés, hogy két ilyen szuper lánnyal úszhatunk. Nagyon vártam már ezt az edzést és nagyon jó” – mondta két hossz között Hetyei Nóra.

Egy kihíváson is összemérhették tudásukat a kiscápák a junior bajnokokkal. 200 méter pillangón Hetyei Nóra és Nett Vivien 100-100 méteren váltva egymást versengett Berecz Blankával. A két legeredményesebb kiscápa meglepetésre legyőzte Blankát. Szintén váltóban, de már 200 méteres gyorsúszásban Késely Ajna már nagy falatnak bizonyult. Az egyik legnagyobb fiatal tehetségként számon tartott Késely Ajna is nagyon élvezte a rendhagyó, keszthelyi edzést.

„Számomra is egy hatalmas motiváció az, hogy ennyien felnéznek ránk és valamilyen szinten a mi utunkat akarják járni és nagyon jó segíteni gyerekeknek, hogy motivációt adjunk nekik és kitartást” – mondta az Európa-bajnoki ezüstérmes és ifjúsági olimpiai bajnok úszó.

Turi György mesteredző hozta el tanítványait Keszthelyre. Ajna és Blanka előtt tanítványa volt például Cseh László, Kovács Ági és Egerszegi Krisztina. A Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke úgy véli, hogy egy ekkora városból is kikerülhetnek sikeres úszók: „Elég, ha azt mondom, hogy Baja. Talán az sem egy őrült nagy város és Hosszú Katinka a világ legjobb úszója, háromszoros olimpiai bajnok. Ez nem városfüggő, ez elhatározás-függő, ez edzőfüggő, ez akaratfüggő és egyáltalán az, hogy milyen szerencsénk van, hogy mi akad fönn egy edzőnek, vagy egy csapatnak a hálóján, milyen aranyhal, hát itt vannak aranyhalak.”

A tanuszodában Nagy Bálint alpolgármester is köszöntötte a MÚSZ alelnökét és a kiváló sportolókat.

A Keszthelyi Kiscápák SE 2018-as évét egy ünnepi vacsorán is összegezték. Szántó Kata elnök elmondta, hogy különleges évük volt, amit nehéz lesz túlszárnyalni: „21 aranyjelvényes úszónk van, 5 Jövő bajnoka válogatottunk, 2 Héraklész válogatottunk és 1 válogatott úszónk. Cél ezt a szintet megtartani és reméljük, hogy a jövőben, mint minden évben eddig, tudunk egy lépcsőfokot lépni.”

Az egyesület legeredményesebb sportolóit kupákkal és ajándékokkal tüntették ki. A legsikeresebb kiscápa Hetyei Nóra, aki serdülő válogatottként már hazánkat is képviselheti.Elismerően szólt az egyesület eredményeiről Nagy Bálint alpolgármester: „Hogyha megfigyeljük az elmúlt éveknek a sportkitüntetéseit, hogy kiket javasoltunk, kiket fogadott el a testület, illetve az idei évet is meg fogjuk majd nézni néhány hét múlva, akkor láthatjuk azt, hogy a város is mennyire fontosnak tartja a Kiscápák Sportegyesületet, egyrészt azért mert nagyon sok sportoló vesz részt Keszthelyről és Keszthely környékéről, másrészt a sportágon beül olyan kiemelkedő eredményeket érnek el, amelyek méltán öregbítik a város hírnevét.”

Köszöntőt mondott a Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke is. Turi György kifejtette, hogy a szövetség figyelemmel kíséri és támogatja a kiscápákat. Hangsúlyozta, hogy egy jövőben induló utánpótlás programmal több fejlesztési lehetőség nyílik meg a keszthelyi egyesület előtt is. Az ünnepségen jelen voltak a Kőbánya SC úszói és edzőjük is. A két sportolóval Iglódi Endre beszélgetett az elhivatottságról, tanulmányokról és a család szerepéről.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9387/nagyon-sikeres-evet-zart-a-keszthelyi-kiscapak-se/?fbclid=IwAR3o9p0pEU8if7RW897Hl85LEuGXeo35rVesZPzCbIEyaldm8jNSCOEqj8I