Nagyszabású karácsonyi műsor a Csány-Szendrey iskolában

2022. december 22. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Nagyszabású karácsonyi műsorral örvendeztették meg szüleiket a Csány-Szendrey iskola diákjai. A hozzátartozók szép számmal jelentek meg az ünnepségen, teljesen megtöltve az aulát.

A lányok ezüst angyaljelmezbe bújva, izgatottan énekelték el ünnepváró dallamaikat. A gyermekek már nagyon várják a karácsonyt és az iskolai szünetet.

„Azért mert a családdal együtt ünnepelhetünk, és közösen vacsorázhatunk, és együtt díszíthetjük fel a fát.”-mesélte Nagy Szilágyi Anna.

A nagyobbak lelkesek voltak, hogy ismét színpadon lehetnek. Több területen is megcsillogtatták tudásukat. Közös dalolással, versekkel és színes műsorral készültek. A vidám manójelmezbe bújt gyermekek egy megható verses darabot adtak elő.

„Sokáig készültünk és nagy lelkesedéssel készült fel mindenki erre, és verset is mondunk, meg táncolunk is, illetve jeleneteket is előadunk.”-mondta Varga Zita.

A tanulók már ősszel elkezdtek gyakorolni az ünnepi műsorra. Az osztályok külön-külön próbáltak, majd egy összpróba keretében kerültek a helyére az apró beállítások. Többeknek ez volt az első karácsonyi fellépése az iskolában.

„Az egész alsó tagozattal készültünk erre a mai műsorra, ünnepélyre. Évek óta hagyomány ez nálunk. Ugye két évig elmaradt már, úgyhogy most nagyon nagy izgalommal és még nagyobb lendülettel készültünk, és egy nagyszabású műsort lesz, amit ma este be fognak a tanítványaink mutatni.”-hangsúlyozta Kovács Károlyné.

A diákok karácsonyi előadásukkal példát mutattak az összefogásból és abból, hogy közösen lehet igazán különlegeset és meghittet alkotni. A Csány-Szendrey egyben alapfokú művészeti iskola is. 17 éve vezették be a művészeti oktatást. A vezetés vallja, hogy ez hozzájárul a személyiség harmonikus fejlődéséhez is.

„Most elérkeztünk az egyik legnagyobb szabású rendezvényünkhöz, az iskolai karácsonyi ünnepséghez, amely hagyomány az iskolában, de az elmúlt két évben a vírusszabályok miatt nem tarthattuk meg. Így most a gyerekek is és a pedagógus kollégák is nagyon készülnek. Úgy érzékeljük, hogy a szülői érdeklődés is nagyon aktív.”-tájékoztatott Dósa Zsolt.

Az intézmény elől jár a tehetséggondozásban. A tanulásban kiemelkedő gyermekek mellett a különböző művészeti és kulturális területeken kiemelkedő diákok is rendszeres résztvevői a térségi és országos versenyeknek. A belvárosi tagintézményt és a Fodor utcai székhelyet is magába foglaló létesítmény a legnagyobb általános iskola a városban.

Farkas Adél-Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9909-nagyszabasu-karacsonyi-musor-a-csanyszendrey-iskolaban

Képek