Napelemek több keszthelyi intézményen

2015. október 19. (hétfő)

Sikeresen lezárult a Széchenyi 2020 program keretében 20,65 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósított, „Keszthely város tulajdonában lévő épületek intézmények napelemekkel történő felszerelése” (KEOP-4.10.0/N/14-2014-0066) megnevezésű projekt.

A fejlesztés eredményeként a Keszthely Város Önkormányzatának tulajdonában álló Gagarin utcai óvoda és bölcsőde épületeinek, valamint a Keszthely, Kísérleti utca 10/A. szám alatt található, a Gazdasági Ellátó Szervezet kezelésében lévő épületnek az energetikai korszerűsítése valósult meg az intézmények napelemekkel történő felszerelésével. A korszerűsítés célja az intézmények viszonylag magas villamosenergia igényének gazdaságosabb, megújuló napenergiával történő kiváltása.

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmények 31381 kWh átlagos éves fogyasztásából a napelemek 31075 kWh villanyáram megtermelésére képesek, ezzel jelentős mértékben hozzájárulva az intézmények zöld energiára való átállásához. A környezetbarát technológia révén 29,049 t-val csökken az épületekre eső üvegházhatású gázok kibocsátása.

Keszthely ezzel újabb lépést tett a fenntartható város kialakítása felé.