Napelemes rendszer került a könyvtár és az edzőterem épületére

2015. április 3. (péntek)

Befejeződött a Fejér György Városi Könyvtár és városi edzőterem napelemes rendszerének kiépítése, a Széchenyi 2020 program keretében 16,92 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósult projekt 2015. március 23-án a sikeres műszaki átadás-átvétel révén műszakilag lezárult.

A fejlesztés eredményeként a Keszthely Város Önkormányzatának tulajdonában álló két intézmény, a Fejér György Városi Könyvtár és a városi edzőterem energetikai korszerűsítése valósult meg az intézmények napelemekkel történő felszerelésével. A beruházás az épületek energiarendszerének elhasználódása, illetve a relatíve magas energiaárak miatt volt indokolt. A korszerűsítés célja az intézmények energiaigényének az eddigieknél gazdaságosabb megoldással történő biztosítása volt.

A fejlesztésnek köszönhetően az éves 26.838 kW/h fogyasztásból a napelemek 24.260 kW/h villanyáram megtermelésére képesek, ezzel szinte teljes mértékben hozzájárulnak az intézmények zöld energiára való átállásához. Továbbá a környezetbarát technológia révén 113,4 t-val csökken az épületek üvegházhatású gáz kibocsátása is. Keszthely ezzel újabb lépést tett a fenntartható város kialakítása felé.