Nem elveszett játék vagyok, Rád vártam!

2021. február 11. (csütörtök)

Plüssállatokkal segítenek az SMA 1 típusú betegségben szenvedő Burinda Zsombornak. Az országos kezdeményezéshez Keszthely környékiek is csatlakoztak. A kimosott, fertőtlenített plüssöket bárhova kihelyezhetik, a megtaláló pedig 700 forinttal támogathatja Zsombor gyógyulását. A keszthelyi segítők elmondták, bíznak abban, hogy hamarosan összegyűlik a kezelésre szükséges 730 millió forint. Ezt követően a korábban televíziónkban is bemutatott Horváth Noelnek szeretnének segíteni a plüssjátékokkal.

Még az eső sem tántorítja el a lelkes keszthelyi segítőket abban, hogy kihelyezzék a plüssjátékokat. Két nagy táskányi figurát gyűjtöttek össze erre a hétre. A játékok mosva és fertőtlenítve vannak, így kerülnek a zacskókba, hogy ne ázzanak el a rossz időben. Mellettük egy üzenet is található, mely szerint nem elveszett játék, új gazdájára vár. A játék mellett Burinda Zsombor történetét is leírják, valamint utalási adatok is találhatóak itt. Karmazsinné Ispán Klaudia az interneten találkozott az országos kezdeményezéssel, melyhez szinte azonnal csatlakozott. Körülbelül két hónapja tag, mely idő alatt 100-150 játékot helyezett ki.

„Most már nagyon közeledünk a célhoz. 730 millió forintot gyűjtünk összesen Zsombinak. Ebből olyan 560 millió már megvan. Úgyhogy lassan, de biztosan most már közeledünk. Szerintem pár héten belül most már elérhető ez a cél.”

Klaudiához többen is csatlakoztak a környékből. Vele együtt is osztanak ki játékokat, de olyan is előfordul, hogy valaki plüssállatokat ajánl fel a számukra, hogy azokat is tegyék ki. A plüssök mellett kupakgyűjtési akciót is szerveztek a kisfiú megsegítésére, Meilinger Viktória is így találkozott a helyi önkéntesekkel. A játékok kihelyezése mellett további segítségre is lenne szükségük.

„Szeretnénk felajánlásokat kérni, esetleg segítséget. Plüssöket szeretnénk még gyűjteni, amennyit csak lehet. valamint öblítőre lenne még szükségünk, mert a plüssök ugye fertőtlenítve vannak, mosva vannak kirakva a zacskókba, valamint még kartondobozokat esetleg, hogyha valaki tudna. A kupakokat csak kartondobozokban tudjuk elszállítani az átvevőpontra, úgyhogy arra is nagyon nagy szükség lenne.”

A Facebookon található Plüssterjesztők Zsombiért SMA1 csoportban folyamatosan nyomon követhetők a plüssállatok. Többen első körben ide töltik fel a játékok képeit, melyeket foglalni, vagy rájuk licitálni is lehet. A keszthelyi önkéntesek szerint nyomon követhető, hogy az új tulajdonosok el is utalják az összegeket.

„Úgy fogalmaztam meg a levelet, hogy kértem azoktól, akik megtalálják a plüssöket, hogyha módjukban áll, akkor Facebookon van egy csoport, és ott legyenek kedvesek megosztani, hogyha megtalálják a plüsseinket. És nagyon sok visszajelzést kaptunk. Úgyhogy ebből abszolút látszik, hogy a keszthelyiek abszolút vevőek erre a kezdeményezésre.” – tette hozzá a keszthelyi önkéntes.

Ha Zsombornak sikerült összegyűjteni a kezeléshez szükséges összeget, egy másik rászoruló gyermeknek, Horváth Noelnek szeretnének segíteni. A televíziónkban korábban bemutatott a kisfiú családjának szeptemberig kell ugyancsak 730 millió forintot összegyűjteni. A rendőrség korábban felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki győződjük meg utalás előtt a bankszámlaszám valódiságáról, a csalók ugyanis saját adataikat is beleírhatják a levélbe.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7805-nem-elveszett-jatek-vagyok-rad-vartam