Nem lehet idén színházbérletet váltani Keszthelyen

2020. szeptember 14. (hétfő)

Nem lesz idén bérletértékesítés a Balaton Színházban. Az intézmény vezetése úgy döntött, hogy a bizonytalan járványhelyzet miatt idén nem lehet sem a felnőtt, sem pedig az ifjúsági- és gyermekbérleteket megváltani. A közönség azonban nem marad előadás nélkül, a tervek szerint a bérletben meghirdetett darabokat hozzák el Keszthelyre, ezeket belépőjegy ellenében lehet megtekinteni.

Nagy népszerűségnek örvendtek a Balaton Színház bérletes előadásai az elmúlt években. A felnőttek számára meghirdetett Simándy- és Festetics-bérletes darabok telt házat vonzottak, de ifjúsági- és gyermekbérletet is nagyon sokan váltottak. A hagyományok szerint idén is szeptember 3-ig kellett jelentkezni azoknak, akik igényt tartanak a helyükre, az értékesítés megkezdése előtt azonban a Balaton Színház úgy döntött, hogy idén nem lesz lehetőség a bérletek megváltására.

„Várnunk kellett arra, hogy hogy alakul ez az egész helyzet, és nehéz döntés volt azt meghoznunk ezen a héten, hogy nem tudjuk elindítani a bérletet. Azért nem tudjuk, mert a bérletet ebben az évben ki kellene fizetni a bérleteseinknek, és nekünk az nagyon kellemetlen helyzet, hogyha bejönnek ezek az összegek a kasszába, és utána a bérletes előadásokat viszont vissza kell mondanunk. A tavaszi helyzetre nem lehetett felkészülni, és így pontosan a tavalyi bérletből – ugye nálunk egy bérlet októbertől májusig tart – és elmaradt egy áprilisi előadásunk, a Gyertyák csonkig égnek című előadás, amit most be kell pótolnunk, hiszen a bérleteseink ezt tavaly októberben, egy évvel ezelőtt kifizették.” – tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Csengei Ágota elmondta, az elmaradt előadást október 14-én és 15-én pótolják. A színház igazgatója hozzátette, a bérletes előadásként meghirdetett darabokat igyekeznek elhozni Keszthelyre, ahogy azt a járványhelyzet engedi. Ezekre lehetőség lesz jegyet váltani a színház jegypénztárában. Csengei Ágota hozzátette, nehéz volt ezt a döntést meghozni, hiszen nagyon sokat dolgoztak a repertoár összeállításán, és a közönség is nagyon várta már az újabb évadot.

„A felnőtt bérletünk teljesen 100%-os bérleti eladottság mellett ment az utóbbi három bérletes szezonban. A középiskolás és felsős bérlet azért volt nagyon jó, hiszen már lehettet látni az utóbbi három évben ott is el kellett indítanunk még egy előadást, tehát először egy délután 2 órás előadás volt, és utána elhatároztuk azt, hogy legyen egy 6 órás előadás. Ez azért volt jó, mert többnyire kötelező irodalomból válogattuk ezeket az előadásokat, mint tavaly például A kőszívű ember fiai is volt, és az idősebb korosztály is meg tudta venni ezt a bérletet.” – tette hozzá az igazgató.

Az ősz folyamán számos, a tavasszal elmaradt ismeretterjesztő előadást és koncertet is pótolnak a Balaton Színházban. A tervezett színházi előadások pontos időpontjáról pedig levélben fogják értesíteni mindazokat, akik rendszeres bérletvásárlók, de a színház honlapján és facebook oldalán is lehet tájékozódni.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7403-nem-lehet-iden-szinhazberletet-valtani-keszthelyen