Nem repülnek, talicskáznak a keszthelyi bulekok

2022. szeptember 3. (szombat)

Bulekok lepték el a Georgikont. Az elsőéves hallgatókat négynapos táborban vezetik be az egyetemi életbe. Játékos és szórakoztató programok, valamint tájékoztatók is színesítik az eseményt. Az újdonsült gazdászok természetesen megismerkednek a Georgikon hagyományaival is.

A bulekokkal és a felsőbb éves hallgatókkal összesen 120 résztvevője van a tábornak. Az újdonsült hallgatóknak ez az első közös programjuk.

„Édesapukám után jelentkeztem, mert ő is ide járt és nagyon jókat mesélt róla. Úgy gondoltam, ez a legjobb választás” – nyilatkozta Farkas Bendegúz.

A Georgikon méltóságai is aktív résztvevők. A Primus Magister, a Főpraxi, a Főkortes és a Legdicsőbb Bulek is zsűrizi a csapatokat. A Fröccs kancák, a Beerlak és a Földtúrók csapata verseng az idei bulektáboron.

Varga Dorina Primus Magister: „A diáknapokon nyertük meg ezt a titulust, minden rendezvényen ott vagyunk és csináljuk a hangulatot, ahogy csak tudjuk.”

A program célja, hogy az elsőéveseket elindítsák az egyetemi élet ösvényén. A négy nap során összekovácsolják az újdonsült gazdászokat. Közös főzés, kiscsoportos foglalkozások, túra és esti mulatság is szerepelt a programok közt. Az esemény zárásaként lehetnek a Georgikon teljes jogú tagjai a bulekok.

Fónai Levente HÖK elnök: „A holnapi napon a bulekoknak egy személyre szabott próbát, bulekvizsgát kell tenniük. Ezután a bulekbálon megkaphatják a bulekdiplomájukat.”

A szórakoztató programok mellett tájékoztatókon is részt vesznek a hallgatók, de bulektanárok is kalauzolják őket, a kampusz mellett a várost is megismerik. A bulektáborban első kézből kapják meg az elsőévesek azokat az információkat, melyekkel könnyen boldogulhatnak a kampuszon.

„Én azt gondolom, hogy ez azért jó az elsőéves hallgatók számára, hiszen itt koncentráltan, minden olyan kérdésükre választ kaphatnak, aminek segítségével sokkal könnyebben indulnak el itt az egyetemnek az útvesztőiben. Már az első héten rutinosan tudják azt, hogy melyik terembe kell menni, kik az oktatók, kihez kell fordulni ha problémájuk van. Azt gondolom, hogy így az információ, illetve tájékozódás, ami a legfontosabb szerepet játszik itt a néhány nap folyamán” – nyilatkozta dr. Szabó Péter általános főigazgató-helyettes.

A bulekok még olyan hagyományoknak lehetnek részesei a Georgikonon, mint a Gazdászmaraton vagy a Sárgulás. A felsőbbévesek abban bíznak, hogy az elsőévesek később nem csak résztvevői, hanem szervezői is lesznek az itteni programoknak.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9529-nem-repulnek-talicskaznak-a-keszthelyi-bulekok