Nem változtak a parkolóbérletek árai

2024. január 31. (szerda)

Nem változtak a parkolóbérletek árai Keszthelyen. Az új matricákat folyamatosan meg lehet váltani, a tavalyiak január 31-én jártak le. A parkolási övezetek tavalyelőtt változtak, ezek továbbra is érvényben vannak. A legnépszerűbb engedélyek továbbra is a kiemelt övezetesek.

Sokan vették meg a tavalyi bérletek lejáratának utolsó napján az idei parkolási engedélyeket. Ezek kiváltásához a keszthelyieknek a forgalmi engedély, a lakcímkártya és egy igazolás szükséges a helyi adócsoporttól. Ezekkel együtt tudják igényelni a kedvezményes matricákat. A befizetést követően azonnal kézhez kapják az ügyfelek az engedélyeket, így akár rögtön fel is lehet azokat helyezni a gépjárművek szélvédőire.

„Minden évben kiváltom a bérletet. Én a Georgikon utcában lakom, az igaz, hogy van a házban az udvaron parkolóhelyem, de amikor nincsen, valaki más elfoglalja, akkor szükségem van nekem arra, hogy az utcán parkoljak. És a Vak Bottyán utca és a Deák Ferenc utca közötti területre mi kapunk az ott lakók egy olyan kedvezményes parkolóbérletet, amit minden évben január 31-ig kiváltunk itt a Parkoló Irodában. És akkor egész évben tudok parkolni a kis matricával, amit fölhelyeztem az autóra.” – mondta el Szabó Anikó.

2023-hoz képest nem változtak a díjszabások és a feltételek sem. A piros lakossági bérlet 19 ezerbe, a sárga pedig 8500 forintba kerül a keszthelyieknek. A kiemelt díjövezetben éves szinten 25 ezer forintért lehet megváltani a parkolóbérleteket.

„Tavalyi évben ugye egy nagy változás állt be, jelentősen változtak a díjszabások és a bérlet feltételrendszere is. A bérleteknél úgy vesszük észre, hogy inkább mindenki megvásárolja a lakossági kedvezményes minden övezetre érvényes bérletét 25 ezer forintért. Ezt látjuk a legnépszerűbbnek, hiszen hogyha visszaosztjuk, egy havonta 2000 forintos költséget jelent. Ezt szerintem a legtöbb keszthelyi vállalni fogja most idén is.” – ismertette Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

A Hello Keszthely alkalmazással a keszthelyiek napi egy órát ingyen parkolhatnak a belváros meghatározott utcáiban. Ehhez csupán le kell tölteni az alkalmazást és regisztrálni kell a rendszámot a parkoló irodában vagy a tourinformban. A parkolóbérletekhez hasonlóan ezt is meg kell újítani.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek