Nemsokára érkeznek az új főtéri lámpák

2011. november 8. (kedd)

Kiválasztották az új keszthelyi városközpontot díszítő köztéri lámpatesteket, melyeket hamarosan le is szállít a gyártó.

Több nyilvános világításpróba is zajlott, melyek során különböző típusú lámpaoszlopokat és világítótesteket szereltek fel a belvárosban. Ruzsics Ferenc polgármester, Németh Gábor főépítész, a kivitelező konzorcium képviselői és több szakember közösen tekintették meg a terveket. A tér köz- és díszvilágításának koncepcióját Haász Ferenc keszthelyi kötődésű szakember tervezte, természetesen ő is jelen volt a bemutatókon. A próbákra a képviselőtestület minden tagját invitálta a polgármester.

A forgalmazók bemutathatták köztéri lámpáikat a bírálóknak, akik több tényezőt is vizsgáltak: a választás során a kinézettől és ártól a világítás színén és fényerején át az üzemeltetési költségekig és élettartamig több szempontot is figyelembe kellett venni a döntésnél.

Végül több változtatás után a városvezetés és a szakemberek közösen kiválasztották azt a típust, mely a megújuló belvárost díszíti majd. A lámpák egyaránt fogják szolgálni a Fő tér és teret övező épületek megvilágítását. Egy a véglegeshez hasonló lámpaoszlop már most látható a gyógyszertár sarkánál felállítva, de hamarosan már minden járókelő megtekintheti a kiválasztott, újragyártott világítótestet.

Kapcsolódó cikkek:
Újra használható gimnázium főbejárata
Nemsokára érkeznek az új főtéri lámpák
Helyére emelték a templomsisakot
Újabb részeredmények – szépül a keszthelyi belváros
Időkapszula a Szentháromság-szoborban
Bontás után építés – szépül Keszthely főtere
Elkészültek a Fő téri templom toronykeresztjei
Múlt és jövő találkozása Keszthelyen (LÉGIFOTÓKKAL!)