Nemzetközi Szenior Bajnokság

2018. augusztus 31. (péntek)

265 versenyzővel zajlik a 2013-ban elhunyt sokszoros magyar és Európa –bajnok Lénárt Lászlóról elnevezett Nemzetközi Szenior Bajnokság Keszthelyen. Két helyszínen,16 pályán ,húsz korcsoportban játszanak a teniszvilág 35 év feletti versenyzői. A bajnokság döntő meccseit szombaton játsszák a döntősök.
Egyéni,páros és vegyes páros kategóriákban versenyeznek a senior teniszezők. A Keszthelyen indult 35 év felettiek versenyét 42.alkalommal rendezik meg. A versenyen nagyon sok olyan sportoló vesz részt,akik már számos küzdelmet,és szép eredményeket tudhatnak magukénak. Meccs után találkozhattuk többek között az osztrák profi teniszezővel,az örökös senior bajnok Peter Pokornival is. A sokszoros 78 éves világbajnok elmondta,hogy 5-6 évesen kezdett teniszezni. .Fiatal korában nagyon jó játékos volt,az osztrák Devis-kupa tagja volt. Végtelenül szeret teniszezni. Nagyon sok helyen játszik a világban,de egyik kedvelt helye Keszthely és nagyon reméli,hogy jövőre is eltud jönni.

: Magyarországról 120,míg más európai és távolabbi országokból 145 versenyző lép pályára. A bajnokság első két napján már lezajlottak a 85 év korosztályának meccsei. A mezőny legidősebb játékosa számtalan EB és VB és több Európai Év Játékosa címmel büszkélkedő magyar és 90 éves. Szentirmai Erzsébet ,aki számos EB és VB nyertese,most a világbajnokságra készül amit Horvátországban rendeznek meg szeptember közepén.

A nemzetközi tenisztorna jóval többet ad a versenynél. Olyan példát mutatnak a szenior sportolók, amit nagyon érdemes követni. A világ minden tájáról érkeztek a teniszezők,hogy megmutassák fittségüket és felkészültségüket a Keszthelyen rendezett bajnokságon. Venezuela,Egyiptom az USA és Ausztrália is képviselteti magát az európai országok mellett.

A küzdelmek a Helikon Tenisz Klub Balaton parti pályáin és az Ady Endre utcai tenisz centrum 10 pályáján zajlanak. A döntő mérkőzésekre szeptember 1-én kerül sor.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9050/nemzetkozi-szenior-bajnoksag/