Nemzetközi teniszversenyek is lesznek Keszthelyen

2023. augusztus 23. (szerda)

Komoly versenyeknek is helyszíne lesz a közeljövőben a nemrég nyílt Helikon Teniszcentrum. Az elkövetkezendő eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be. A sportkomplexumot a képviselőtestület és az érintett szakemberek is megtekintették.

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Helikon Teniszcentrum. Mind a turisták, mind a helyiek már birtokba vették a pályákat. Összesen 6 salakos teniszpályán lehet játszani. Ám nem csak ezt a sportot lehet itt űzni. A multifunkciós rekreációs parkban futókör is található, valamint a legkisebbeknek tenisz témájú játszótér. Egy klubház is van a területen, melyben mászó- és graffiti fal is található, mely akár moziteremként is funkcionálhat. A pihenni vágyók a kávézóban is tölthetnek el időt. A centrum a közeljövőben több neves eseménynek is helyszínt biztosít.

„A pályák alkalmasak akár 25.000 dollár összdíjazású ATP versenyek megrendezésére is. Augusztus utolsó hetében adunk helyt a senior teniszversenynek, amelynek kiemelt résztvevője az ötszörös grand slam győztes Paul Mcmenemy. Szeptember végén a Magyar Teniszszövetséggel karöltve Magyarország-Törökország Davis-kupát is itt rendezzük meg. Keszthely városa a most átadott sportkomplexum és a mellette lévő Hotel Helikon szálláskapacitásával ideális helyszíne lehet továbbiakban edzőtáborok, felkészítőprogramok és versenyek számára is.” – osztotta meg Csere András a Helikon Hotel Kft. ügyvezetője.

Keszthelyen már az 1800-as évektől jelen volt a tenisz, nagy hagyománya van. Jelenleg 18 pályán gyakorolhatnak a sportág szerelmesei a városban. Turisztikai szempontból is jelentős, hogy ennyi lehetőség van ezt űzni. A nemrég nyílt szállodák a játékot kedvelők megfelelő elszállásolásáról is tudnak gondoskodni, erről Manninger Jenő polgármester beszélt.

„Föl kell zárkóznunk. Mondhatni, akik járnak – már csak nem is kell külföldre menni – az országban azért látják, hogy nagyon sok pálya újult meg, sporttelepek újultak meg, szállodák. Mondhatni, hogy most így már versenyképes Keszthely is. És külön köszönöm az igazgató úrnak, hogy szervezi a programokat. Együttműködünk egyébként a marketingben is.”

A tenisz nagyon népszerű. A centrum reggel 6 és este 8 között tart nyitva. Szeptembertől azonban lehetőség lesz kivilágított pályán is ütni a labdát. A létesítményt nemcsak a szállóvendégek, hanem a térségbe érkezők és a helyiek is használhatják.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek