Nemzetközi versenyre készülnek a senior teniszezők

2023. június 26. (hétfő)
KesztHelyi identitás

A hétvégén zajlott Keszthely város senior teniszbajnoksága a Helikon Tenisz Clubnál. A versenyre főpróbaként tekintenek a szervezők: augusztus 29-étől szeptember 3-ig egy nemzetközi megmérettetés lesz, arra készültek fel a résztvevők.

Körülbelül 35-40 játékos részvételével zajlott a bajnokság, amit a Helikon Tenisz Club és a Szenior Tenisz Szövetség rendezett meg. Kiváló időjárás jellemezte a napot, így az idősebb játékosok számára sem volt megterhelő a játék. A 70 év feletti korosztályban az első helyezést a klub volt elnöke, Holló János szerezte meg. Ezt mondta: „Kevesebben jöttek el a korosztályunkból. Sok a sérült és beteg, sajnálatos módon. De hát így is, azt hiszem, azért kellett küzdenem, hogy Keszthelynek szerezzünk valami érmet, hát most sikerült az aranyérmet megszerezni. Első nyilván ez volt, a második pedig az unokának, mert elvárja: gyerünk papa, küldd a fényképet.”

Több, mint tizennyolc esztendeje működik a Szenior Szövetség. 30 éves kortól már seniornak nevezik a teniszezőket. Jellemző, hogy 85, 87, sőt 90 éves tagok is vannak. A Szenior Tenisz Szövetség elnöjke, Erdei Csaba így vélekedett: „Nagyon szeretjük Keszthelyt. Az egyik legfontosabb állomása a versenynaptárunknak. Itt már lassan ötven éve mennek a senior versenyek, és a legnagyobb szabadtéri versenyünk a keszthelyi Lénárt László Emlékverseny. Ez egy ilyen felkészülési verseny, ez a városi bajnokság, ahol a játékosok szokják a környezetet, illetve a légkört.”

A bajnokságnak helyt adó Helikon Tenisz Club elnöke többször is hangsúlyozta: fontos, hogy mozogjunk. Mindegy, hogy mit csinálunk: hegyet mászunk, túrázunk, biciklizünk, úszunk, vagy netán teniszezünk, csak mozogjunk. Ebben a város vezetése is partner. „Keszthely város nagyon támogatja a teniszsportot. Pénteken beszélgetve polgármester úrral megállapítottuk, hogy mind a kettőnknek még van mit javítani a tenisz tudásunkon, viszont a lelkesedésünkön nem. Az a lényeg, hogy játsszunk” – mondta a Helikon Tenisz Club elnöke, Horváth Imre.

A keszthelyi bajnokság főpróbája az augusztus 29-én kezdődő nemzetközi versenynek, amin már általában 350-400 teniszező vesz részt.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

Képek