Népszerűek a táborok

2018. június 18. (hétfő)

Még nincs is vége az iskolának, de már vannak olyan fiatalok, akik táborban vesznek részt. A nyári szünetben még több lehetősége lesz a diákoknak: Keszthelyen – többek között – a Balatoni Múzeum és a Goldmark Károly Művelődési Központ is várja őket.

A kérdés egy most zajló tábor résztvevői felé hangzott el. A Balatoni Múzeum egy “Szőlész és borász tábor”-t szervezett középiskolások számára. A “Sokszínű múzeum” címet viselő projekt egy pályázat keretében valósul meg. Gyanó Szilvia néprajzkutató vezeti a tábort. Nem csak a múzeumban foglalkoztatják a fiatalokat, hanem autóbusszal borbirtokokra, pincészetekbe is elviszik őket. A már hagyományosnak számító, általános iskolások számára szóló régészeti és természetismereti táborok a következő hónapban kezdődnek. Ezek a foglalkozások annyira népszerűek, hogy mindegyikre túljelentkezés van.

„Nálunk a táborok egész naposak, tehát fél nyolctól fél ötig itt lehetnek a gyerekek. Gyermekfelügyeletet is biztosítunk a programokon kívül. Az a tapasztalat, hogy a szülők 8-ra mennek dolgozni, 4-ig dolgoznak, tehát erre igény van, méghozzá nagyon magas az igény és ezen kívül természetesen visszük őket terepre. Szerencsénk van ebben az évben, hiszen nagyon sok régészeti ásatás van itt a közelünkben, így a régésztáborosokat biztos, hogy visszük feltárásokra.” – mondta el Németh Péter, a Balatoni Múzeum múzeumpedagógusa.

A Balatoni Múzeum az őszi szünet időszakára is szervez tábort. Aki pedig a jövő nyáron nem szeretne lemaradni, már januárban kezdjen el tájékozódni a lehetőségekről.

Május végén nyitották meg a gyermekek számára a Goldmark Károly Művelődési Központban a NépmesePontot. Itt is lesznek táborok: alsó és felső tagozatos diákok egyaránt érkeznek ide. Már csak néhány jelentkezőt tudnak befogadni. Drámatábor, népmese tábor várja itt a diákokat. A népszerűség egyik oka, hogy egy pályázatnak köszönhetően ingyenes a részvétel. Az intézményvezető, Csengei Ágota leszögezte: nem drágák a fizetős táborok sem. Anyagköltséggel együtt nyolcezer forint a jelentkezési díj. A korábbi években is népszerű agyagozó foglalkozásokat rendezik meg öt napon keresztül, de lesz korongozó- és tánctábor is.

„Lesz még tánctábor, ami itt lesz a Goldmark Károly Művelődési Központ nagytermében, ezt Szabóné Dézsenyi Zsuzsa vezeti, aki a jazz balett szakköreinket vezeti. Lesz vegyes képalkotó tábor Ferge Rita tanárnő vezetésével, ami szintén nagyon keresett. Nagyon szeretik a gyerekek, ez is júliusban van. Két táborunk lesz augusztusban: a “Tanuljunk tanulni”, Krepsz-Kapai Bernadett vezetésével és a rajztábor Barta M. Imola vezetésével.” – tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Ezekre a táborokra várják még a jelentkezőket a 06-83-515-250-es telefonszámon, vagy a varga.dora@goldmarkmk.hu email címen.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8857/nepszeruek-a-taborok/