Nevet kaptak a kisbárányok

2019. február 12. (kedd)

Kihirdették a kisbárányok névadó pályázatának győztesét. A Festetics Imre Állatparkban decemberben született merinó és racka birkákat keresztelhették el a látogatók. Birge és Zorro nagyon jól érzik magukat az állatparkban, csak úgy, mint a múlt héten született szamárcsikó. A jövevényeket tavasszal láthatják a látogatók.
A Birge névre hallgat a decemberben született merinó kisbárány. A Természet Háza Látogatóközpont névadó pályázatot hirdetett januárban, erre érkezett be a névjavaslat. Gelencsér Dominika az interneten látta a pályázati felhívást, így jelentkezett. Párjával Balatonbogláron élnek, először látogattak el a Festetics Imre Állatparkba.

„Úgy gondoltam, van egy kis időm, jelentkezek rá. A nevet pedig úgy találtam, hogy mivel az első név az adott volt, így a másik névnél azon gondolkodtam, hogy hogy is hívhatják a bárányt más néven vagy szinonimájaként. Így találtam a szinonima szótárban, és úgy gondoltam, hogy a Birge annyira különleges, hogy jól hangzana, és jó lenne számára.” – mondta a pályázat egyik nyertese.

A Természet Háza Látogatóközpont munkatársai egy ajándékcsomaggal jutalmazták a kisbárány névadóját. Mindezek mellett egy táblát is elhelyeznek az állatparkban Birge és névadója nevével. A Természet Háza Látogatóközpontban nevet kapott a szintén decemberi születésű racka kisbárány is, őt Zorronak hívják. A névadó pályázat kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett.

„Január 31-én zárult a pályázatunk. Mind a merinó jerkére, illetve mind a fekete racka kos bárányunkra körülbelül 50-60 névötlet érkezett. Ezek elsősorban női illetve férfi keresztneveket, illetve azok becézett alakját, valamint filmsztárokra hajazó ötleteket is tartalmaztak. Kolléganőmmel ketten alkottuk a zsűrit, nagy egyetértésben született meg a végeredmény. A merinónkat Birge névre, a fekete rackánkat pedig Zorro névre keresztelték a nyerteseink.” – tájékoztatott Sali Éva, a Természet Háza Látogatóközpont megbízott ökoturisztikai vezetője.

A tél folyamán több kisbárány is született, az ő elnevezésükre is ír majd ki pályázatot a látogatóközpont. Ugyanígy az érdeklődők nevet adhatnak az elmúlt héten született szamárcsikónak is. A kis csacsi nagyon jól érzi magát az állatparkban, de egyelőre nem mozdul el édesanyja mellől. A látogatók a tavaszi nyitást követően találkozhatnak az új jövevényekkel. Forgatásunkat követően a Festetics Imre Állatparkban egy kisborjú is született. Ő is még édesanyja közelségét keresi, tavasszal azonban már megerősödve várja a látogatókat.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5746-nevet-kaptak-a-kisbaranyok?fbclid=IwAR3fGSsWtI0ZHvk0cMooRNqYJITW95Dax9iXNbIhbjuKikJo5F-NYplaThE