Nőkről nőknek

2017. március 10. (péntek)

Nők hete a Balaton Színházban

Mindenmentes tortákkal, smink-és frizuratrendekkel, valamint életmód tanácsadással várták a hölgyeket a Balaton Színházba a Nők hete keretében. A szombati rendezvényen elhangzott, a smink terén idén is a natúr árnyalatok hódítanak, a frizurák tekintetében pedig a lágy, természetes hatású loknik a legkedveltebbek. A kiállítók között az érdeklődők bútorfestővel és papírdekorációkkal is találkozhattak.
Szombat délután ismét a nőké volt a főszerep a Balaton Színházban. A Nők hete rendezvénysorozat keretein belül a hölgyek többek között smink- és frizuratrendekkel, az egészséges életmód alapjaival ismerkedhettek meg. Akit azonban a kézműves termékek vonzanak, azoknak is akadt választék. Kozma Gábor például bútorfestéssel foglalkozik, és szívesen mesélt a technika rejtelmeiről.

„Magyarországon körülbelül 3-4 éve van jelen egy angol, speciális krétafesték, aminek a titka az, hogy tulajdonképpen bármire festhető. Bármire rá lehet kenni, nem igényel előtte csiszolást. Innentől kezdve bárki hozzá tud nyúlni tulajdonképpen. Át lehet egy kicsit gondolni, mert a csillagos ég a határ a dekoráció és a kreativitás tekintetében a bútorfestés.” – mondta az Asztalos Fabrik tulajdonosa.

A bútorok mellett kreatív és ötletes papírvirágokban is gyönyörködhettek az érdeklődők. Emellett a kedvelt japán technika, az origami is bemutatkozott. A Simándy teremben az idei sminktrendekről tartott előadást Kiss-Szécsényi Anikó. A hölgyeknek idén könnyű dolguk van a nappali smink tekintetében, hiszen újra hódít a nude, azaz a természetes hatású make-up.A délután vendége volt Demeter Klaudia, keszthelyi fitnesz világbajnok is, aki a mozgás és a megfelelő táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Az ismerősi körömben is voltak olyanok, kisebb lányok, akik azt mondták, hogy amióta elkezdtek sportolni, azóta csak ötös jegyeket visznek haza. Azok a női ismerőseim, akik elkezdtek sportolni, ők azt veszik észre, hogy kiteljesedtek, és másképp néznek otthon is rájuk, illetve a munkahelyi körülményeik között is. Úgyhogy bátran tudom javasolni mindenkinek, hogy kezdjék el valahol, viszont fontos az, hogy az elhatározás meg a cél az meglegyen, utána pedig teljes mértékben köteleződjenek el emellett.” – tájékoztatott a fitnesz világbajnok.

A szervezők az ételintoleranciában szenvedőkre is gondoltak, így egy olyan új vállalkozás is bemutatkozott, ahol finomabbnál finomabb süteményeket lehet kóstolni. A sütik teljes mértékben glutén-, laktóz- és cukormentesek. A Nők hete idén is nagy érdeklődésre tart számot. A programsorozat március 8-án zárul.

Forrás: Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/7806/nokrol-noknek/