November végén átadhatják a Rezi úti körforgalmat

2021. október 25. (hétfő)

A munkálatok utolsó szakaszánál tart a Rezi úti körforgalom kiépítése. A szakemberek a héten a forgalom teljes lezárása mellett a kopóréteget terítették, de készül már a kerékpárút burkolata is. A következő hetekben a jelzőtáblákat helyezik ki és útburkolati jeleket festenek, ezt azonban már a forgalom részleges feloldása mellett. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a projekt november 25-én zárul.

A 71-es főút és a Rezi út kereszteződésében épülő körforgalommal a lakosság régi igénye válik valóra. A munkálatok még májusban kezdődtek meg az útszakaszon, az építkezés ideje alatt részleges vagy teljes forgalomkorlátozásra számíthattak az autósok. A körforgalom nettó 340 millió forintos beruházással épül meg. A kereszteződésben útszakaszokat is felújítanak, így a 71-es főút 348 méteren, a Rezi út pedig 250 méteren kap új aszfaltréteget. Az útszakaszon a kerékpáros forgalom is jelentős, ezért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. fizikailag elválasztott kerékpárutat is kiépít 180 méter hosszon. Itt készül a burkolat és a forgalomtechnikai jelzések és a korlátok kiépítése is zajlik.

A 71-es főút és a Rezi út kereszteződésében épülő körforgalomnál már a munkálatok utolsó szakaszánál tartanak a szakemberek. A hét folyamán a kopórétegen dolgoztak, ennek kiépítése a mai nappal megszűnik, így a forgalomkorlátozás részleges feloldására is sor kerül. Az útburkolatok festése és a jelzőtáblák kihelyezése azonban folyamatosan zajlik majd a következő hetekben, így körültekintő közlekedést és türelmet kér a járművezetőktől a NIF Zrt.

Jövő héttől a korábbi gyakorlat szerint a 71-es főúton Gyenesdiás irányából Hévíz felé, egyirányú forgalmi rend szerint biztosítják a közlekedést. Emellett az elkészült csomópont északi ágát Cserszegtomaj és Rezi irányába szintén megnyitják a gépjárművezetők előtt. A forgalomtechnikai jelzések kihelyezése miatt esetenként jelzőőrös forgalomirányításra kell számítaniuk az autósoknak. A NIF Zrt. arról tájékoztatta televíziónkat, hogy a körforgalom műszaki átadás-átvételi eljárása november 2-án kezdődik, ennek lezárási határideje november 25-e.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8534-november-vegen-atadhatjak-a-rezi-uti-korforgalmat