Növendékek muzsikáltak

2024. január 31. (szerda)
KesztHelyi identitás

A magyar kultúra napja előtt tisztelegtek a Festetics György Zeneiskolában. Kedden délután a hangversenyterembe várták a zenekedvelő közönséget a hagyományos hónap végi koncertre. Az iskola egyre népszerűbb a fiatalok körében, több mint 500 növendék tanul muzsikálni az intézmény falai között.

Kizárólag magyar zeneszerzők művei csendültek fel a hangversenyen. Főként Bartók és Kodály darabokat hallhatott a közönség, hiszen ez a két név megkerülhetetlen, ha a magyar zenei kultúráról van szó. A Festetics György Zeneiskolában hagyomány, hogy minden hónap utolsó keddjén fellépnek a növendékek. A legkisebbektől a végzős diákokig mindenki bemutathatta tudását.

„Igazából anyukám íratott be zongorára. Először még annyira nem nagyon voltam oda érte, mert elég sokat kellett gyakorolni, meg érdekes volt, túl sok a billentyű meg ilyenek. De aztán egyre jobban belejöttem, és teljesen megtetszett a hangszer. Szerintem nagyon szép hangja van és nagyon szeretem.” – mondta a Festetics György Zeneiskola tanulója, Nagy Róbert Benjámin.

A hangszerek mellett énekszó is felcsendült a koncertteremben. A fiatalokból álló kórus nagy sikert aratott a közönség körében. Ugyanígy nagyon népszerű az iskola tanáraiból verbuválódott zenekar. Ők rendszeres fellépői több városi rendezvénynek, de növendékeikkel együtt is szívesen állnak színpadra. Így volt ez ezzel az alkalommal is.

„A tanárok ugyanúgy izgulnak, mint a gyerekek. Természetesen nagyon komolyan vesszük, és mindent beleadunk, ahogy kell. Ha valami hiba történik – akár a gyerekeknél, akár a tanároknál – ezt is el kell fogadni, mert emberek vagyunk, tudunk hibázni. Mindig igyekszünk a lehető legjobb oldalunkat mutatni.” – emelte ki Felföldi Gábor, a Festetics György Zeneiskola pedagógusa.

A zeneiskola koncertjei mindig nagyon népszerűek. Nemcsak a szülők és a nagyszülők látogatják ezeket az eseményeket, hanem a zenekedvelő közönség is. A koncertterem most is zsúfolásig telt érdeklődőkkel. Az iskola vezetése mindig igyekszik változatos és érdekes zenei élménnyel szolgálni. Így nemcsak a jelenlegi, hanem az egykori növendékeket is rendszeresen visszahívják.

„A zeneiskola, a zeneoktatás továbbra is népszerű Keszthelyen. Ezt mind a növendékek létszáma is mutatja, hiszen közel 530 tanulója van a zeneiskolának. A mindennapok tapasztalata is az, hogy nagy örömmel, boldogan jönnek a gyerekek az iskolába.” – tette hozzá Babos Lajos, a Festetics György Zeneiskola igazgatója.

A zeneiskola bérletes hangversenyeket is kínál a zenekedvelőknek. A megvásárolt bérlet árát pedig az oktatás minőségének javítására fordítják.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Képek