Nyaralás: a Balaton és Horvátország a fő úti cél

2023. június 13. (kedd)
Továbbra is a Balatonra és Horvátországba tervez nyaralást a legtöbb magyar. Keszthely is népszerű úti cél. A Helikon és a Sirius szállodák jelentősen megnövelték a vendégszámot. A Balaton-partra a térségben megszálló aktív vendégek is szívesen ellátogatnak.

Hétköznaponként is egyre több már a fürdőző a Városi Strandon, akiknek ráadásul most belépőt sem kell fizetniük, hiszen hétvégéig még biztosan szabad strandként üzemelnek a keszthelyi fürdőhelyek.

„Azért jöttünk a Balatonra, mert szeretünk sokat fürödni és biciklizni, a kastélyba fogunk menni, sokat fagyizunk és sokat strandolunk” – nyilatkozta Petercsák Szofi Hanna. 

Múlt év október–novemberben még attól lehetett tartani, hogy a „rezsidémon” elviszi a 2023-as szezont, most azonban úgy tűnik, akár a 2019-es év is túlszárnyalható. Egyes településeken már 2022-ben meghaladták a járvány előtti a vendégéjszaka számot. A balatoni nyaralás a legtöbbeknek ma is fogalom és gyerekkori nosztalgia.

Bakosné Pribránszky Anasztázia„Gyerekkoromban mi nagyon sokat jártunk ide a Balatonra nyaralni és olyan szép emlékek maradtak meg. Szerintem Magyarországon ez a legfőbb turisztikai hely, ahova családosok, legalábbis kisgyerekkel érdemes ellátogatni.”

Így vélekedik Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő is, aki az infostart.hu-nak azt nyilatkozta, hogy belföldön egyértelműen a Balaton, valamint egyre több turistavonzó attrakciója miatt Budapest a legnépszerűbb úti cél.   Külföld esetében továbbra is Horvátország a sláger. Kiss Róbert Richard – figyelembe véve az úti és minden egyéb hozadékos költséget – nem teljesen ért egyet azzal, hogy egy balatoni nyaralás árából kihozható egy horvátországi út, ráadásul – mint fogalmazott – a „körtét az almával nehéz összehasonlítani”.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10442-nyaralas-a-balaton-es-horvatorszag-a-fo-uti-cel

Képek