Nyári felújítások, megújuló sportlétesítmények

2011. július 22. (péntek)

A Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai a napokban hozzákezdtek a városi játszóterek ütéscsillapító talajának kialakításához: a felső földréteg kiemelésével a biztonsági előírásoknak megfelelő homokréteget terítenek a területekre. Sajnos a szervezetnek időről időre rongálási károk helyreállításával is foglalkoznia kell egyes játszótereket és a köztéri padokat illetően.

A nyári szünetben a szükséges felújítási munkák miatt egy hónapra bezárt a Kísérleti, a Tapolcai és a Gagarin úti tagóvoda: ezalatt a GESZ elvégezte a szokásos tisztasági festést. Hétfőtől újra fogadják az intézmények a gyerekeket, és ezzel egy időben a másik három tagóvodában kezdődnek hasonló munkák; így őszre mind a hat épület elkészül. Szintén szeptemberre, a tanév kezdetére fejezik be az Egry és a Csány-Szendrey általános iskolák festését.

Ezzel párhuzamosan folyamatban van a városi edzőterem férfi és női vizesblokkjának felújítása: a szennyvíz- és vízvezetékek teljes cseréjét követően új járólap- és csempeburkolatot kapnak a helyiségek, valamint festés egészíti ki a munkálatokat.

Július elsejétől a városi sportpályák üzemeltetése is a Gazdasági Ellátó Szervezet feladata: a Lovassy utcai és Balaton-parti pályákon ezentúl a GESZ végzi a fűnyírást és vonalfelfestést, valamint az edzések és rendezvények idején a létesítmények nyitását-zárását.

Emellett a kiszáradt, balesetveszélyes fák engedélyezett kivágásával is foglalkozott az elmúlt hetekben a szervezet. A Balaton-parton és a sportkemping területén több ilyen fa eltávolításáról gondoskodtak, a Helikon-parkban pedig jelenleg az állapotok felmérése folyik.

Kapcsolódó cikkek:
Tiszta városkép, virágos szezonkezdet
Parlagfűmentesítési akciók
Két hónap alatt elkészül a körforgalom
Felújítások a keszthelyi intézményekben