Nyílt nap a Georgikonon

2014. január 27. (hétfő)

Mind BSc, mind MSc képzésen széles a választék a Pannon Egyetem Georgikon Karán. Erről kaptak tájékoztatást január 24-én, a nyílt napon az érdeklődő diákok és hozzátartozóik.

Mi sem igazolja jobban a keszthelyi Georgikon Kar népszerűségét, mint az, hogy a Meterológiai Szolgálat figyelmeztetése ellenére, a rossz időben annyian érkeztek a kar második nyílt napjára, hogy a fogadótérben mozdulni sem lehetett.

Az érkező fiatalok a regisztráció után, dr. Polgár J. Péter dékán köszöntőjét követően kaptak információt a kar képzési kínálatáról és a felvételi eljárásról. Dr. Lukács Gábor egyetemi adjunktus, a beiskolázásért felelős dékáni megbízott tartott tájékoztatót. A BSc és MSc képzések széles lehetőséget kínálnak. Nagyon sok szak van a klasszikus agrár szakokon is, köztük a növénytermesztés, állattenyésztés, és mezőgazdasági mérnök. A Dúnántúlon csak a Georgikonon indul az utóbbi évek egyik legkedveltebb képzése a szőlész-borász mérnök szak.

Felsőoktatási szakképzésben nyolc lehetőség közül választhatnak a leendő hallgatók.

A mesterképzésben indul februári és szeptemberi képzés is tíz szakon:
Agrármérnöki szak
Állattenyésztő mérnök szak
Gazdasági agrármérnöki szak
Kertészmérnök szak
Környezetgazdálkodási agrármérnök szak
Mezőgazdasági biotechnológus szak
Növényorvos szak
Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök szak
Természetvédelmi mérnök szak
Vidékfejlesztési agrármérnök szak

A Pannon Egyetem Georgikon Karán legközelebb a február 8-án megrendezésre kerülő nyílt napon kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)