Nyílt nap a Georgikonon

2017. december 10. (vasárnap)

Több, mint száz, végzős középiskolás vett részt a Georgikon nyílt napján ma délelőtt. A látogatók megismerkedhettek az egyetemen oktatott szakokkal, majd a kutatólaborokat, a tanüzemeket és a várost is bejárhatták. Európa első agrár felsőoktatási egyeteme ma is rangos helyet foglal el a hazai felsőfokú szakképzésben.
A Georgikon Kar széles képzési palettájával ismerkedhettek az érdeklődők pénteken. Az oktatási intézmény rendkívül fontosnak tartja, hogy a pályaválasztás előtt állók testközelből is megismerhessék az egyetemet és az ott folyó munkát. Törkő Petra célirányosan érkezett a rendezvényre, hiszen gyerekkora óta tudja, hogy mivel szeretne foglalkozni.

„Engem már nagyon régóta a ménesgazda szak érdekel. Kicsi korom óta szoros kapcsolatban állok a lovakkal, és amikor megtaláltam ezt az intézményt, nagyon megörültem, hogy a ménesgazda szak itt indul folyamatosan, és engem ez érdekel.” – mondtaa végzős diák.

Az egyetem „D” épületében a különböző szakok standjainál az oktatóktól és a hallgatóktól is felvilágosítást kaphattak az érdeklődők. A Hallgatói Önkormányzat standjánál az egyetemi élettel is ismerkedhettek a jelenlevők. A HÖK tagjai szívesen meséltek arról, hogy ők miért választották a keszthelyi képzési helyet.

„Én nagyon szerettem volna ide járni azért, mert nagyon tetszett, hogy ennek az egyetemnek hagyományai konkrétan 1797-re nyúlnak vissza. Ez nagyon imponáló volt számomra, hogy azóta is megvannak a hagyományok mind rendezvény, mind pedig szokások szintjén. Szerintem egyedülálló az országban, hiszen nálunk például a gólyatábor és a gólyabál helyett is bulektábor és bulekbál van. Ez a zalai tájszólás miatt van, hiszen nálunk a kisgólyát buleknek hívják.” – tájékoztatott Simon Réka, a Georgikon Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A Georgikon Karon jelenleg 1400 hallgató tanul, és 16 futó kutatási projekt van, amelyekben az egyetemisták folyamatosan részt vesznek. A gyakorlatorientált képzések tangazdaságokban zajlanak, a nyílt nap folyamán ezeket is bemutatták. Az évente kétszer megrendezett nyílt napon a tapasztalatok szerint sokan döntenek úgy, hogy Keszthelyen tanulnak tovább.

„Az utóbbi évek tendenciáit figyelembe véve kifejezetten népszerűnek mondom a Georgikon Kar képzéseit, képzési kínálatát. A Dunántúlon a legszélesebb képzési kínálattal bír a Georgikon. Ez tükröződik a jelentkező és a felvett hallgatók létszámában is, hiszen egyértelműen piacvezetők vagyunk ezen a területen.” – emelte ki Polgár J. Péter, a Georgikon Kar dékánja.

A keszthelyi képzési hely mellett a leendő hallgatók információkat kaphattak a Pannon Egyetem nagykanizsai karának szakjairól, de bepillantást nyerhettek a Veszprémben hallgatható szakokba is. A nagyelőadóban Polgár J. Péter köszöntötte az érdeklődőket, majd a különféle karok felelősei bemutatták az egyetemen tanulható alap és mesterszakokat, valamint felsőfokú szakképzéseket is.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8397/nyilt-nap-a-georgikonon/