Nyílt nap a Georgikonon

2019. január 27. (vasárnap)

Több mint 100 érdeklődő érkezett Keszthelyre a Pannon Egyetem Georgikon Karának nyílt napjára. Az eseményen megismerkedhettek a jövendőbeli egyetemisták a képzésekkel, az ösztöndíj lehetőségekkel, de eszmecserét folytathattak az oktatókkal és a jelenlegi hallgatókkal is. A széles kínálatban 6 alap, 8 mester, 4 felsőoktatási és 1 osztatlan képzés közül választhatnak az agrárium és a turizmus területéről a jelentkezők.
A Pannon Egyetem Georgikon karának képzéseiről tájékoztatják az érdeklődőket. A végzős középiskolások számára tartott nyílt napot az oktatási intézmény. A gazdag képzési kínálatról a szakok különböző standjain kaphattak információt a diákok és az őket elkísérő szülők is. A több mint 100 érdeklődő nem csak a környékről érkezett, a szomszédos megyékből is ellátogattak a keszthelyi rendezvényre.

„Kaposvárról érkeztem. Először is az agrármérnöki szak érdekel engem. Ugye mezőgazdasági irányba szeretnék tovább tanulni.” – mondta el Bereg Péter.

A nyílt nap lehetőséget biztosított a diákoknak arra, hogy megismerkedhessenek leendőbeli oktatóikkal, akik saját kurzusaikról tájékoztatták a kérdezőket. A pedagógusokon kívül a fiatalok beszélgetésbe elegyedhettek a jelenlegi hallgatókkal is, akik leginkább az egyetemi élet szépségeibe avatták be őket, de tapasztalataikról is szívesen meséltek.

„Azért merném ajánlani, mert az egyre fejlődő világunkban egyre több ilyen emberre lesz szükség és úgy gondolom, hogy a jövő biztosítása itt a fiatalok kezében van. A Georgikon kifejezetten jó hely az ilyen mezőgazdasági és egyéb agrárágazatokban lévő tudás elsajátítására. Itt nagyon diverz tudásra tehetnek szert a hallgatók, állattenyésztés, növénytermesztés, ami szem szájnak ingere, azt itt meg tudják szerezni.” – ismertette Kutas Bendegúz Árpád.

A Georgikon életében minden évben kétszer tartanak nyílt napot, melyek közül általában a januári időpont vonzza a több érdeklődőt – mondta el dr. Polgár J. Péter dékán. Köszöntőjében hangsúlyozta a 222 éves keszthelyi oktatás színvonalát. Tapasztalata szerint az itt megszerzett piacképes diplomával szinte minden hallgató a jövőben magas pénzkeresetre számíthat. Hozzátette, a sikeres oktatáshoz hozzátartozik, hogy oktatók és diákok nem csupán kód alapján, hanem név szerint ismerik egymást. A nyílt napot is azért tartja fontosnak, hogy minél korábban megismerkedhessenek a jövendőbeli Georgikonosokkal.

„Én úgy gondolom, hogy a személyes kontaktusnak egyre nagyobb jelentősége van ebben a virtuális világban, ami körülvesz bennünket. Ha körülnézünk itt a keringőn, lehet látni, hogy nagyon szép számú érdeklődő összejön minden ilyen programunkra, hiszen nem csak általánosságban egy intézményről, nem csak a szakokról, a képzésről, hanem az itt kialakítható kapcsolatokról, az ösztöndíj lehetőségekről, a kollégiumról és azokról az oktatókról is lehet információkat gyűjteni, akikkel a következő 3-5 évét elképzeli, a hozzánk érkező érdeklődő.”

A megnyitó után Dr. Tóth Zoltán dékánhelyettes tájékoztatta a résztvevőket a különböző képzésekről. Ezt követően a gyakorlati oktatási helyszínekre is betekintést nyerhettek a 12-dikesek.
https://tvkeszthely.hu/hirek/5705-nyilt-nap-a-georgikonon?fbclid=IwAR2ctvRJTm-f8MGNBZ2YlB2JQ5RveWnmM1ytgMvNBVdZ7Dztbjoji0XhCA4