Nyilvános fogadalomtétel volt a cserkészeknél

2024. május 1. (szerda)
KesztHelyi identitás

Bővült a 379. számú Feltámadás Cserkészcsapat létszáma. 7 kiscserkész és 8 cserkész tett fogadalmat. A csapat egy korábbi hagyományt felélesztve nyilvános fogadalomtételt szervezett a családtagok és a város lakossága előtt a Balaton-parton. A cserkészeknél kiemelten fontos az utánpótlásképzés.

A kiscserkész és cserkésztörvényekre tettek fogadalmak a keszthelyi csapat új tagjai. Összesen 15-en – 7 kiscserkész és 8 cserkész – sorakozott fel a Balaton-parton. A cserkészeknél kiemelt jelentőségű az utánpótlásképzés. Az újdonsült csapattagok ígéretet tettek, hogy Isten segítségével a jóra törekszenek.

„Én ebbe gyakorlatilag bele születtem, mert nekem az apukám már nagyon régóta cserkész és a keresztanyám a csapatparancsnokunk. Nekem ők ebben nagyon nagy példaképek is. Én nagyon-nagyon szeretem, nekem a tábor a szívemnek a fénypontja” – nyilatkozta Pusztai Georgina újdonsült cserkész.

A nyakkendő felöltésével váltak a 379. számú Feltámadás Cserkészcsapat tagjaivá a gyerekek. A kendő alapfelszerelés, színe is jelentéssel bír. A csapatparancsnok azt kérte az új tagoktól, hogy viseljék büszkén. Emlékeztette őket, hogy a cserkész szeretettel fordul embertársai és a világ felé.

Karacsiné Pusztai Krisztina csapatparancsnok: „A fogadalomtételeink általában a tábor során szoktak megvalósulni, de úgy gondoltuk, hogy újraélesztünk egy régi hagyományt, miszerint a nyilvánosság előtt zajlik a fogadalomtétel. Ez azért is jó, mert meg tudjuk magunkat mutatni a város lakóinak, illetve azért is, mert nem csak a cserkészek, hanem szülők és barátok is részt tudnak venni rajta.”

Az új cserkészekkel 85-re bővült a létszám. A keszthelyi csapat jubileumra készül. Jövőre lesznek 100 évesek. Kiállítással és más programokkal is készülnek a centenáriumra.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek