Nyitnak a keszthelyi strandok

2021. június 14. (hétfő)

Június 12-én nyitnak a keszthelyi strandok. A belépőjegyek ára nem változott és a keszthelyiek is a tavalyival azonos összegért válthatnak bérletet, a Helikon strand idén is ingyenes a helyieknek. A fürdőzőket több újdonsággal is várják. Vizesblokkokat újítottak fel, új kabinokat telepítettek, jövő héttől pedig már használható a Balaton egyik legnagyobb vízi élményparkja a Városi strandon.

A kedvező időjárás már többeket csábított a Városi strandra, ami eddig szabad fürdőhelyként üzemelt. Június 12-től mindhárom keszthelyi strandon megnyitják a pénztárakat. A belépőjegyárak nem változtak, a keszthelyiek pedig a tavalyival azonos összegért válthatnak bérletet. A Helikon strand a helyieknek, lakcímkártya felmutatásával ingyenes. Mindhárom fürdőhelyen fejlesztéseket hajtott végre a város. Nagy Bálint polgármester elmondta, több újdonság is várja a fürdőzőket: „Vannak olyan fejlesztések, amik majd a tényleges főszezonra, június végére fognak elkészülni, de természetesen ezeket a munkálatokat is úgy végzik a szakemberek, hogy ne zavarják az ide látogató fürdőzőket. A fejlesztésekről azt érdemes talán elmondani, hogy tényleg elég széles a spektrum, hiszen minden strandon újítottunk meg például vizesblokkokat, új öltözőépületeket hoztunk létre, sétányfejlesztések valósultak meg.”

Az idei keszthelyi strandszezon legnagyobb attrakciója az 1800 négyzetméter területű vízi élménypark a Városi strandon. A létesítmény az egyik legnagyobb a Balatonnál. Díjfizetés ellenében a nyári szünet kezdetétől használható majd az élménypark. Hamarosan elkészül a vízi csúszda is, itt már a medernél végzik a befejező munkálatokat. Nagy Bálint polgármester hozzátette, ezek a fejlesztések több forrás segítségével, mintegy 180 millió forintból valósulnak meg. Emellett jelenleg is zajlik az előkészítése a teljes keszthelyi partszakasz fejlesztésének.

„Ahogy eddig, így a következő hónapokban is nagyon nagy mértékben kívánjuk bevonni a keszthelyi lakosságot, hogy valóban egy olyan fejlesztés tudjon majd megvalósulni a teljes keszthelyi Balaton-parton, ami egyrészt az emberek igényei, javaslatai alapján tudjon elkészülni, másrészt pedig tartanánk azt az irányelvet, hogy minél több zöldfelületet tudjunk létrehozni, megújítani és ma lezárt, közvetlen vízparti területeket tudjunk majd megnyitni a keszthelyiek, illetve az ide látogató vendégek előtt is” – nyilatkozta Keszthely polgármestere.

A tavalyi sikeres nyitóév után idén is várja vendégekeit a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert, ahol bővítették a vendéglátóegységet és egy elkerített részt is kialakítottak a kevésbé szocializálódott kutyáknak.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8128-nyitnak-a-keszthelyi-strandok