Óév és Fő tér búcsúztató Keszthelyen

2011. január 3. (hétfő)

Az óév mellett a Fő teret is búcsúztatták pénteken éjjel a Balaton-parti városban. A sétálóutcában először rendezett szilveszteri partit a Keszthelyi Turisztikai Egyesület.

A hagyományteremtő programot a városrehabilitáció ihlette. Idén ugyanis megkezdődik a központ átalakítása, vagyis a terület ebben a formájában egy év múlva már nem látható.

Noha rendkívül hideg volt, ez szemmel láthatóan senkit nem zavart, szó szerint élt, mi több, zsongott a sétálóutca. A szervezet nagyon készült, forralt borral várta az óévbúcsúztatókat, akik maguk is tettek a hideg ellen: a kívánságműsor zenéire táncra perdültek. Eközben pedig ajándékokat is nyerhettek, a kérdések az átalakítási munkálatokkal kapcsolatos információkat vették górcső alá.

– Bár nem keszthelyi vagyok, hallottam arról, hogy átalakítják a Fő teret, no meg láttam az óriástáblát is – mondta érdeklődésünkre Karácsi Imre. – A szabadtéri programok mindig hálásak, még ilyen hidegben is. Jövőre, szilveszterkor pedig majd lehet ünnepelni a megújult teret.

(fotó: Sámel József)

A kezdeményezés sikerét mutatta, hogy a tömeg folyamatosan nőtt a sétálóutcában, ahol éjfélkor Ruzsics Ferenc polgármester mondott köszöntőt, boldog és eredményes 2011-et kívánva. A Himnusz után tűzijáték következett, melynek különlegessége volt, hogy azt a keszthelyi himnusz hangjai kísérték. Utána pedig folytatódott a tánc…

(forrás: Zalai Hírlap Indul a belváros-program Keszthelyen